Μητροπολιτικά κέντρα και δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση οι στόχοι της Β.Παπανδρέου
Το μεγάλο στοίχημα του σχεδίου Πολιτεία, που θα αλλάξει τη διοικητική δομή της χώρας, αναλύει σε συνέντευξή της στο Εθνος την Κυριακή η υπουργός Εσωτερικών Β.Παπανδρέου. Σχετικά με τους προσωπικούς της στόχους, η υπουργός δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ήθελα να συνδέσω το όνομά μου με τη νέα σχέση κράτους και πολίτη που επιδιώκουμε και για την οποία εργαζόμαστε.
Το μεγάλο στοίχημα του σχεδίου Πολιτεία, που θα αλλάξει τη διοικητική δομή της χώρας, αναλύει σε συνέντευξή της στο Εθνος την Κυριακή η υπουργός Εσωτερικών Β.Παπανδρέου. Σχετικά με τους προσωπικούς της στόχους, η υπουργός δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ήθελα να συνδέσω το όνομά μου με τη νέα σχέση κράτους και πολίτη που επιδιώκουμε και για την οποία εργαζόμαστε.
Σύμφωνα με την υπουργό, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μητροπολιτικών λειτουργιών στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα της χώρας, όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο και στο Βόλο. Στο θεσμοθετημένο διάλογο, που θα αρχίσει τον προσεχή Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο, θα τεθεί το θέμα δημιουργίας μητροπολιτικών κέντρων με πρότυπο τη Νέα Υόρκη. Οπως υποστηρίζει η Β.Παπανδρέου, κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, καθώς η καθημερινή ζωή των πολιτών επηρεάζεται σημαντικά από λειτουργίες της τοπικής αυτοδιοίκησης που σήμερα είναι διαδημοτικές.
Εκτός από το νέο σχέδιο, η υπουργός αναφέρθηκε και στην προεκλογική δήλωση για την τετραετία της ποιότητας. Βασική επιδίωξη του υπουργείου, όπως δηλώνει, είναι να αλλάξει ριζικά η σχέση του πολίτη με το κράτος. Σε αυτό αναμένεται να συμβάλουν οι θεσμοί του Συνηγόρου του πολίτη και του Σώματος Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης.
Η υπουργός Εσωτερικών επαινεί τη σημερινή κυβέρνηση και επισημαίνει ότι το έργο της με πρωθυπουργό τον Κ.Σημίτη έχει ακόμη μακρά διαδρομή παρά τις Κασσάνδρες. Οσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου δηλώνει ότι το κόμμα διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να ανανεώνεται διαχρονικά χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής ή του Εκτελεστικού Γραφείου.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).