
Λίγες οι τρομοκρατικές επιθέσεις το 1999 σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις στις αρχές του έτους για δεκάδες τρομοκρατικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της νέας χιλιετίας, το 1999 ήταν μία καλή χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.
48
Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις στις αρχές του έτους για δεκάδες τρομοκρατικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της νέας χιλιετίας, το 1999 ήταν μία καλή χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς τον περασμένο χρόνο υπήρξε σημαντική μείωση στον αριθμό των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις (233 άτομα από 741 το 1998). Παράλληλα, μόλις πέντε Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις τρομοκρατών το 1999 που αποτελεί το χαμηλότερο αριθμό νεκρών την τελευταία επταετία.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου, η ιστορία του 99 θα μπορούσε να αποτελείται από περισσότερη σκιά παρά φως.
Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι… αναμενόμενες επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη νέα χιλιετία πρόσθεσε η ίδια.
Από τη στιγμή που η διεθνής τρομοκρατία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την αμερικανική εξωτερική πολιτική, οι διπλωμάτες των ΗΠΑ δηλώνουν τυχεροί που δεν επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρώμε σωστά, αλλά τη λάθος ώρα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Τα πέντε γνωστά ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Μαζική αντιγραφή με AI στο Πανεπιστήμιο Brown: «Αν δεν υπερασπιστούμε την αλήθεια, τι αξιοπιστία θα έχουμε;»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί το καλοκαίρι μας αγχώνει
- Πόσες στρατιωτικές επεμβάσεις πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ στα 250 χρόνια από την ίδρυσή τους;
- Επέκταση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης σε όλη την αγορά εργασίας – Τι αλλάζει




