63

Ενας Τούρκος που καταζητούνταν για συμμετοχή στο φόνο των δύο Αγγλων φιλάθλων, λίγο πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA Γαλατάσαραϊ – Λιντς, παραδόθηκε τη Μ.Δευτέρα στην αστυνομία. Πρόκειται για τον Γιλμάζ Τουτάς που παρουσιάστηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και ανακρίνεται.

Ο Τουτάς αρνείται κάθε ανάμειξή του στη δολοφονία των δύο Αγγλων φιλάθλων της Λιντς, που μαχαιρώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 5 Απριλίου στην περιοχή Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετά από συμπλοκή με Τούρκους.


Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει απαγγείλει κατηγορίες σε τέσσερις νεαρούς Τούρκους που αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 30 ετών, τέσσερις άλλοι που είχαν συμμετοχή στα επεισόδια κινδυνεύουν με ποινές από δύο έως και πέντε χρόνια.

Associated Press