Η παχυσαρκία πρόβλημα για όλο και περισσότερους Ευρωπαίους
Παχύσαρκοι είναι το 20% των ανδρών και το 25% των γυναικών στην Ευρώπη, όπως επισημάνθηκε στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο η ελληνική ιατρική εταιρεία παχυσαρκίας.
Παχύσαρκοι είναι το 20% των ανδρών και το 25% των γυναικών στην Ευρώπη, όπως επισημάνθηκε στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο η ελληνική ιατρική εταιρεία παχυσαρκίας.
Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, είναι ότι τα ποσοστά των ατόμων που πάσχουν από παχυσαρκία αυξάνονται συνεχώς, ενώ εντονότερο είναι το πρόβλημα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι δύσκολη, καθώς απαιτείται η ριζική αλλαγή των συνθηκών ζωής του ασθενούς.
Τα άτομα αυτά πρέπει να θεραπεύουν πρωταρχικά τις επιπλοκές ανεξάρτητα από την εξέλιξη του βάρους τους. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα αναπνευστικά προβλήματα, στα προβλήματα υπέρτασης, δυσλιπιδαιμιών και διαβήτη, ενώ πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες. Για όσους ασθενείς η παχυσαρκία είναι πηγή ψυχολογικών προβλημάτων, είναι απαραίτητη η αποκατάσταση της αυτοεκτίμησης.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων