Ανησυχεί ο ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γιουγκοσλαβία
Η έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας αποτυπώθηκε στο ψήφισμα που υιοθέτησε, την Τετάρτη, η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.
Η έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας αποτυπώθηκε στο ψήφισμα που υιοθέτησε, την Τετάρτη, η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.
Το ψήφισμα αποδοκιμάζει τις πιέσεις που ασκούνται από τις Αρχές της χώρας εναντίον των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Στην τελική έκθεση του ψηφίσματος του ΟΗΕ αναφέρεται ότι h Γιουγκοσλαβία περιφρόνησε τις εντολές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου με τις οποίες της ζητούσε να παραδώσει τους εγκληματίες πολέμου, εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και καλεί τις Αρχές να συνεργαστούν με το Διεθνές Δικαστήριο, προκειμένου να καθαιρέσουν όσους συνεχίζουν να κατέχουν κυβερνητικές θέσεις.
Στο ψήφισμα του ΟΗΕ επισημαίνονται τα θετικά βήματα που σημειώθηκαν στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κροατία και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Επίσης, χαιρετίζονται οι προσπάθειες του Μαυροβουνίου για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και της Κροατίας για εκδημοκρατισμό.
Τα 44 από τα 53 μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ της απόφασης καταδίκης της Γιουγκοσλαβίας, ένα μέλος -η Ρωσία- ψήφισε κατά, ενώ οκτώ μέλη απείχαν από την ψηφοφορία.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.