Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η προεδρία του Περού, καθώς ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φουτζιμόρι απέτυχε να επανεκλεγεί για μια τρίτη θητεία, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής.
Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η προεδρία του Περού, καθώς ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φουτζιμόρι απέτυχε να επανεκλεγεί για μια τρίτη θητεία, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής.
Με καταμετρημένο το 97,68% των ψήφων από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο Φουτζιμόρι λαμβάνει ποσοστό 49,84% έναντι 40,31% του αντιπάλου του, οικονομολόγου Αλεχάντρο Τολέδο. Ο επικεφαλής της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Χοσέ Πορτίγιο δήλωσε ότι το οριστικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο κατά 0,05% υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Αυτό σημαίνει ότι το τελικό ποσοστό του Φουτζιμόρι ενδέχεται να ανέλθει στο 49,89% και δεν θα ξεπεράσει το 50% που χρειάζεται για την επανεκλογή του.
Δικαιώθηκε η φωνή του λαού. Θα έχουμε επαναληπτικό γύρο είπε πανηγυρίζοντας για το αποτέλεσμα ο Τολέδο, ο οποίος έχει την υποστήριξη της πλειονότητας των Ινδιάνων του Περού.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτρέπει προσωρινά το ενδεχόμενο να ξεσπάσει κρίση στη χώρα, αφού ο Τολέδο είχε δηλώσει ότι δεν θα αναγνώριζε το εκλογικό αποτέλεσμα, εάν ο Φουτζιμόρι εκλεγόταν από τον πρώτο γύρο.
Εξάλλου, και η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει τον απερχόμενο πρόεδρο ότι εάν λάμβανε το 50% των ψήφων στον πρώτο γύρο αυτό θα δημιουργούσε ερωτηματικά για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τόσο οι δημοσκοπήσεις όσο και τα exit polls έδιναν προβάδισμα στον Τολέδο.
Χιλιάδες υποστηρικτές του Τολέδο που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαν Μαρτίν στην κεντρική Λίμα ξέσπασαν σε ενθουσιώδεις ζητωκραυγές όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα. Ο επαναληπτικός γύρος των εκλογών αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.