
Νέο ατύχημα σε ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα
Οι ιαπωνικές Αρχές διέκοψαν, την Παρασκευή, προσωρινά τη λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της χώρας, μετά τη διαρροή ύδατος από το σύστημα ψύξης.
28
Οι ιαπωνικές Αρχές διέκοψαν, την Παρασκευή, προσωρινά τη λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της χώρας, μετά τη διαρροή ύδατος από το σύστημα ψύξης.
Πρόκειται για τον αντιδραστήρα Μιχάμα 2 της εταιρείας Κανσάι, δυναμικότητας 500.000KW, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Φουκούι, 350χμ. βορειοδυτικά του Τόκιο.
Η διαρροή εντοπίστηκε στις 4:00 ώρα Ελλάδος και είχε αποτέλεσμα τη σταδιακή διακοπή της λειτουργίας του αντιδραστήρα από την εταιρεία.
Σε ανακοίνωσή της, η Κανσάι τονίζει ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον, ωστόσο, παραμένουν άγνωστα τόσο τα αίτια της διαρροής όσο και η ποσότητα του ραδιενεργού ύδατος που διέρρευσε.
Μετά το ατύχημα, οι μετοχές της εταιρείας Κανσάι έπεσαν κατά 4,22% στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.
Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο ατύχημα σε πυρηνικό αντιδραστήρα ιαπωνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας τους τελευταίους εννέα μήνες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Τοκαϊμούρα είχε αποτέλεσμα να μολυνθούν από τη ραδιενέργεια 69 άτομα.
Η Ιαπωνία καλύπτει το 1/3 των ενεργειακών της αναγκών από πυρηνικά εργοστάσια, αλλά μετά τα τελευταία συμβάντα, το ιαπωνικό υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας μελετά την αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής.
ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τζακ Νίκολσον στα 89α γενέθλιά του – Η φωτογραφία που αποκάλυψε η κόρη του
- Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
- Το πρόγραμμα των play off της Euroleague – Πότε παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ταφόπλακα στο «θεσμικό» προφίλ Μητσοτάκη από Γεωργιάδη που στοχοποιεί την Κοβέσι προσωπικά
- Μονακό – Μπαρτσελόνα 79-70: Οι Μονεγάσκοι στο δρόμο του Ολυμπιακού
- Τέλος στο θρίλερ Πάουελ – Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα ηγεσία της Fed
