Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η γυναίκα πίσω από τον ισχυρότερο άνδρα της Ρωσίας

Η γυναίκα πίσω από τον ισχυρότερο άνδρα της Ρωσίας

Η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας ξύπνησε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης για έναν άνθρωπο που έως τώρα έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Επειδή, λοιπόν, πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα βρίσκεται πάντα μία γυναίκα, ιδού η κυρία Λιουντμίλα Πούτινα...

49

Η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας ξύπνησε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης για έναν άνθρωπο που έως τώρα έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Επειδή, λοιπόν, πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα βρίσκεται πάντα μία γυναίκα, ιδού η κυρία Λιουντμίλα Πούτινα…

Η Πρώτη Κυρία της Ρωσίας Λιουντμίλα Πούτινα ήταν πάντα πολύ διακριτική, όμως, τελευταία, η πρώην αεροσυνοδός, που μιλά αρκετές ξένες γλώσσες, υπήρξε αποκαλυπτική, κυρίως σε ό,τι αφορά τη γνωριμία της με το σύζυγό της, το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας.


Λέγεται ότι, την περασμένη Τρίτη, δύο ημέρες μετά την εκλογική νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν, το Κρεμλίνο δεν διέθετε ούτε ένα βιογραφικό σημείωμα για τη γυναίκα που θα ονομαστεί επισήμως στις αρχές Μαΐου Πρώτη Κυρία της Ρωσίας.


Αγνωστο είναι προς το παρόν εάν η Λιουντμίλα θα διαδραματίσει ένα δημόσιο ρόλο, όπως έκανε η Ραΐσα Γκρορμπατσόβα, ή αν θα διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ, όπως η προκάτοχός της, Νάινα Γέλτσινα.


Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, το ζεύγος Πούτιν δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με τις κοσμικότητες. Κι αυτό φάνηκε όταν το Μάρτιο υποδέχθηκαν στην Αγία Πετρούπολη το ζεύγος Μπλερ.


Η Λιουντμίλα Πούτιν έχει παραδεχθεί ότι ποτέ δεν την ενδιέφερε η πολιτική ζωή. Οταν πληροφορήθηκε την παραίτηση Γέλτσιν και το διορισμό του συζύγου της, η Λιουντμίλα έκλαψε πολύ, γιατί ήξερε καλά πως αυτό σήμαινε το τέλος για την προσωπική της ζωή, όπως αποκάλυψε η ίδια χθες στην εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta.


Στα 43 της χρόνια -πέντε χρόνια μικρότερη από το σύζυγό της- η Λιουντμίλα, μητέρα δύο κοριτσιών, της Μάσα και της Κάτια, 14 και 13 ετών, μεγάλωσε στο Καλίνινγκραντ της Βαλτικής. Αφού διέκοψε τις σπουδές της σε ένα τεχνικό ινστιτούτο, η Λιουντμίλα Αλεξάντροβνα άρχισε να εργάζεται ως αεροσυνοδός στις εσωτερικές γραμμές της τότε ΕΣΣΔ.


Μια μέρα, μία από τις συναδέλφους της την κάλεσε στο πρώην Λένινγκραντ, σήμερα Αγία Πετρούπολη, για να παρακολουθήσουν με φίλους μια παράσταση στο θέατρο Λενσοβιέτ. Εκεί έμελλε να γνωρίσει το σύζυγό της. Ηταν ντυμένος πολύ απλά, θα έλεγα φτωχικά. Τόσο, που αν τον έβλεπα στο δρόμο ούτε που θα τον πρόσεχα θυμάται η κα Πούτινα.


Ο Βαλόντια Πούτιν, χάρη στον οποίο η παρέα προμηθεύεται εύκολα εισιτήρια για τα θεάματα, της είπε πως εργαζόταν στη δίωξη του εγκλήματος. Πολύ αργότερα της αποκάλυψε ότι είναι μέλος της KGB. Τρεισήμισι χρόνια αργότερα παντρεύονται και πηγαίνουν να κατοικήσουν με τους γονείς του Πούτιν.


Η Λιουντμίλα διηγήθηκε πολύ απλά πόσο εξεπλάγη όταν ο λιγομίλητος και καθόλου εύκολος Βλαντιμίρ της ζήτησε να παντρευτούν. Η ίδια σκεφτόταν ότι θα της ζητούσε να χωρίσουν.


Στη συνέχεια, η Λιουντμίλα φοιτά στη Φιλολογική Σχολή για να παρακολουθήσει μαθήματα Γαλλικών και Ισπανικών. Αργότερα θα μάθει και Γερμανικά, κατά την παραμονή τους στην τότε Ανατολική Γερμανία, όπου ο Πούτιν εστάλη από την KGB για το διάστημα 1985-1999.


Η Λιουντμίλα μιλά στη συνέχεια για τις δυσκολίες που συνάντησαν κατά την επιστροφή τους στην ΕΣΣΔ, το τροχαίο δυστύχημα που έγινε αιτία να νοσηλευτεί για ένα μεγάλο διάστημα, τα χρόνια στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Βλαντιμίρ έγινε αντιδήμαρχος το 1994…


Η ανακοίνωση του Βλαντιμίρ το 1998 ότι επιστρέφει στην KGB, η οποία είχε εν τω μεταξύ μετονομασθεί σε FSB, δεν τη χαροποιεί. Η ζωή που κάναμε όταν ήταν στην KGB είχε αρκετούς περιορισμούς: Μην πας εδώ, μην πας εκεί, μη μιλάς με αυτόν, μη μιλάς με τον άλλον… είπε.


Τι σκέφτεται για τη ραγδαία εξέλιξη της καριέρας του συζύγου της; Η Λ.Πούτινα παραδέχεται ότι θαυμάζει το σύζυγό της και υπογραμμίζει: Πάντα έλεγα ότι με τον Βαλόντια κάτι τέτοιο θα συνέβαινε.


ΑΠΕ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024