
Κλάπηκε laptop της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας
Η βρετανική αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή ότι κλάπηκε ένας φορητός υπολογιστής τύπου laptop, που ανήκει στη βρετανική Μυστική Υπηρεσία και περιέχει απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τη Βόρεια Ιρλανδία.
65
Η βρετανική αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή ότι κλάπηκε ένας φορητός υπολογιστής τύπου laptop, που ανήκει στη βρετανική Μυστική Υπηρεσία και περιέχει απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο φορητός υπολογιστής χάθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό από έναν υπάλληλο της υπηρεσίας MI5 τη στιγμή που αγόραζε εισιτήριο.
Σύμφωνα με υπευθύνους της υπηρεσίας, οι πληροφορίες που περιέχονται στο laptop ήταν καλά προστατευμένες και για αυτόν το λόγο πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς. Ωστόσο, δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες .
Εξάλλου, και αντιπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, απαντώντας σε ερώτηση γιατί οι πράκτορες της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας κυκλοφορούν με απόρρητες πληροφορίες.
Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από τον Πόλεμο του Κόλπου, όταν ένα laptop με πολεμικά σχέδια χάθηκε και ο υπάλληλος τότε απολύθηκε από την υπηρεσία του.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
