
Ολα έχουν συμφωνηθεί για την ειρήνη Συρίας – Ισραήλ μέσω μυστικής διπλωματίας
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δήλωσε ότι η Συρία και το Ισραήλ βρίσκονται κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία, ύστερα από έμμεσες συνομιλίες που συνεχίστηκαν κρυφά μετά το αδιέξοδο των υπό αμερικανική αιγίδα διαπραγματεύσεων, τον περασμένο Ιανουάριο.
67
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δήλωσε ότι η Συρία και το Ισραήλ βρίσκονται κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία, ύστερα από έμμεσες συνομιλίες που συνεχίστηκαν κρυφά μετά το αδιέξοδο των υπό αμερικανική αιγίδα διαπραγματεύσεων, τον περασμένο Ιανουάριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Χ.Μουμπάρακ δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ και ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ αλ- Σάρα συνέχισαν τις διαβουλεύσεις τους μέσω ειδικών απεσταλμένων τους και με τη μεσολάβηση Αμερικανών και Βρετανών.
Σχολιάζοντας τις συνομιλίες του με τους δύο άνδρες, ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι και οι δύο επιθυμούν τη συμφωνία και έχουν παρεμφερείς απόψεις για τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε ειρήνευση.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Χ.Μουμπάρακ πιστεύει πως οι επικείμενες συνομιλίες, που θα ακολουθήσουν μετά τη συνάντηση του προέδρου Κλίντον με το Σύρο ομόλογό του Χαφέζ αλ-Ασαντ στη Γενεύη την Κυριακή, δεν θα είναι ιδιαίτερα περίπλοκες .
Εκτίμηση του Χ.Μουμπάρακ είναι ότι οι δύο πλευρές προσεγγίζουν την επίτευξη συμφωνίας που θα συνίσταται στην αποχώρηση των Ισραηλινών από τα Υψίπεδα του Γκολάν, με αντάλλαγμα την εξομάλυνση των σχέσεων και εγγυήσεις ασφάλειας, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του Σύρου ηγέτη, ο Χ.Μουμπάρακ είπε ότι ο Ασαντ φαίνεται να είναι διανοητικά υγιής και ικανός να χειριστεί τις κρατικές υποθέσεις.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
