
Υποχωρεί η NASA στα σχέδιά της για τον Αρη
Η NASA σκέφτεται να υπαναχωρήσει στα σχέδιά της να φέρει πετρώματα από την επιφάνεια του Αρη μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όπως είχε υποσχεθεί, αποκάλυψε το BBC.
49
Η NASA σκέφτεται να υπαναχωρήσει στα σχέδιά της να φέρει πετρώματα από την επιφάνεια του Αρη μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όπως είχε υποσχεθεί, αποκάλυψε το BBC.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στο συνέδριο με τον τίτλο Lunar and Planetary Science από το δρ. Καρλ Πίλτσερ που ηγείται του προγράμματος της NASA για την εξερεύνηση πλανητών. Σύμφωνα με τον Πίλτσερ, η αναζήτηση ζωής στον Αρη θα πρέπει να καθυστερήσει μέχρι οι επιστήμονες να μάθουν να προσγειώνουν τα διαστημικά οχήματα στον κόκκινο πλανήτη με ασφάλεια.
Πέρσι η NASA γνώρισε διπλή αποτυχία κατά την προσπάθεια προσγείωσης δύο διαστημικών οχημάτων στον Αρη. Κατά συνέπεια, η NASA δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει μία προγραμματισμένη αποστολή ενός ρομπότ στον κόκκινο πλανήτη του χρόνου.
Στόχος της NASA μέχρι πριν από την εξαφάνιση του Mars Polar Lander ήταν να στείλει στον πλανήτη μία αποστολή που θα έφερνε στη Γη τα πρώτα πετρώματα από εκεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2008. Παρά τις κακές ειδήσεις ο Πίλτσερ δήλωσε ότι τα προγράμματα για την εξερεύνηση του Αρη θα συνεχιστούν και του χρόνου θα ξεκινήσει μία ακόμα αποστολή Mars Orbiter, αλλά χωρίς προσγείωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ



