
Χρήματα μέσω e-mail από την Bank One
Η Bank One Corp., ο τέταρτος σε μέγεθος τραπεζικός οργανισμός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός συστήματος που επιτρέπει σε χρήστες του Internet να μεταφέρουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τις πιστωτικές τους κάρτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
40
Η Bank One Corp., ο τέταρτος σε μέγεθος τραπεζικός οργανισμός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός συστήματος που επιτρέπει σε χρήστες του Internet να μεταφέρουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τις πιστωτικές τους κάρτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι χρήστες θα μπορούν να εισέρχονται στον ειδικό δικτυακό τόπο που δημιουργήθηκε γι αυτόν το σκοπό (eMoneyMail) και να μεταφέρουν μικρά χρηματικά ποσά (μέχρι 500 δολάρια) σε οποιονδήποτε κάτοχο τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Μπορούν επίσης να στείλουν και τσεκ.
Αυτός που στέλνει τα χρήματα πρέπει να πληρώνει προμήθεια ένα δολάριο. Ο παραλήπτης δεν χρεώνεται.
Η κίνηση αυτή είναι μία από τις διάφορες προσπάθειες πολλών τραπεζών των ΗΠΑ να προσφέρουν ιντερνετικές τραπεζικές υπηρεσίες.
Την 1η Μαρτίου, η τράπεζα Wells Fargo and Co. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το eBay, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιντερνετικών δημοπρασιών, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όσους πωλούν διάφορα προϊόντα μέσω του eBay να πληρώνονται μέσω πιστωτικών καρτών.
Προς το παρόν, το eMoneyMail λειτουργεί μόνο για συναλλαγές μέσα στις ΗΠΑ. Η Bank One ανακοίνωσε ότι αναζητεί τρόπο να επεκτείνει το σύστημα και εκτός των αμερικανικών συνόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
- Ξεκάθαρος ο Ζοσέ Μουρίνιο: «Κανείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει μιλήσει μαζί μου»
- Καισαριανή: Το σύνορο του κόσμου – Ντοκιμαντέρ του in


