
Στην τουρκική Βουλή η τροποποίηση του Συντάγματος για την επανεκλογή του Ντεμιρέλ
Σχέδιο τροποποίησης του Συντάγματος, προκειμένου να επιτραπεί η επανεκλογή του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στο ύπατο αξίωμα της Τουρκίας, κατέθεσε την Τετάρτη στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση ο τριμελής κυβερνητικός συνασπισμός.
34
Σχέδιο τροποποίησης του Συντάγματος, προκειμένου να επιτραπεί η επανεκλογή του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στο ύπατο αξίωμα της Τουρκίας, κατέθεσε την Τετάρτη στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση ο τριμελής κυβερνητικός συνασπισμός.
Το σχέδιο προβλέπει ότι ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να εκλεγεί δύο φορές -και όχι μία όπως ισχύει τώρα- ενώ η θητεία του θα διαρκεί πέντε χρόνια, αντί για επτά.
Ο Toύρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ προσπαθεί να επιτύχει την επανεκλογή του Σ.Ντεμιρέλ, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση του κλίματος εκείνου που θα επιτρέψει στη χώρα να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.
ΜΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέκκας: Δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα γίνει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό
- Το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει ο Ολυμπιακός στα play offs της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας (vids)
- Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
