Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Τζεμ για Ακουγιου και άσκηση
Την αντίθεση της Ελλάδας στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, την Τετάρτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ.
Την αντίθεση της Ελλάδας στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, την Τετάρτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ.
Ο Γ.Παπανδρέου επισήμανε τους κινδύνους από τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Επιπλέον, εξήγησε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τους λόγους μη συμμετοχής της Ελλάδας στην τουρκική άσκηση Dogu Akdeniz 2000 (Ανατολική Μεσόγειος), στις 12-22 Απριλίου.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος είχε χαρακτηρίσει φαντασιώσεις τα περί ελληνικής συμμετοχής στην τουρκική άσκηση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει μόνο σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις πολυεθνικού χαρακτήρα που διασφαλίζουν τους κανόνες διεθνούς νομιμότητας.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).