Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Σεξουαλικό σκάνδαλο κλονίζει την κυβέρνηση Μπαράκ

Σεξουαλικό σκάνδαλο κλονίζει την κυβέρνηση Μπαράκ

Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που του απευθύνεται, για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου του, ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ, Γιτζχάκ Μορντεχάι, ο οποίος ωστόσο αποφάσισε να απόσχει από τα κυβερνητικά του καθήκοντα για όσο διάστημα διαρκεί η αστυνομική έρευνα που ξεκίνησε ήδη.

49

Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που του απευθύνεται, για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου του, ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ, Γιτζχάκ Μορντεχάι, ο οποίος ωστόσο αποφάσισε να απόσχει από τα κυβερνητικά του καθήκοντα για όσο διάστημα διαρκεί η αστυνομική έρευνα που ξεκίνησε ήδη.

Η υπόθεση, η οποία απασχόλησε τον Τύπο της χώρας την Τρίτη, μία ημέρα πριν από τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, έχει προκαλέσει σάλο στον πολιτικό κόσμο του Ισραήλ και έχει επισκιάσει το μεγάλο θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας.


Ο ίδιος ο Μορντεχάι αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχέση με την υπόθεση, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου που μετέδωσε ζωντανά η ισραηλινή τηλεόραση.


Αποφάσισα να απόσχω από τα υπουργικά μου καθήκοντα ώστε η αστυνομία να προχωρήσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά στην έρευνά της είπε ο υπουργός, ο οποίος προέρχεται από το μικρό Κεντρώο Κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού και κατέχει μια σημαντική θέση στο συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης.


Η υπόθεση αφορά στην καταγγελία 23χρονης υπαλλήλου του υπουργείου Μεταφορών ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Μορντεχάι, που έχει διατελέσει στο παρελθόν και υπουργός Αμυνας και ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός στις περυσινές εκλογές.


Με δάκρυα στα μάτια, ο Μορντεχάι είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος, η σύζυγος και τα παιδιά του περνούν δύσκολες στιγμές και δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αστυνομικές αρχές.


Η υπόθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς καταγγελιών για σκάνδαλα που έχουν προκαλέσει ρήγματα στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια τον τελευταίο καιρό.


Τόσο ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ, όσο και ο πρόεδρος της χώρας Εζέρ Βάιτσμαν και ο πρώην πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου κατηγορούνται για οικονομικά σκάνδαλα και ατασθαλίες.


Ο Γιτζχάκ Μορντεχάι, πρώην αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, έχει γίνει και στο παρελθόν αντικείμενο αστυνομικών ερευνών. Το 1984, οι μυστικές υπηρεσίες (Σιν Μπετ) προσπάθησαν να τον κατηγορήσουν για το φόνο δύο Παλαιστινίων που είχαν καταλάβει ένα λεωφορείο, συνελήφθησαν στη συνέχεια και ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Reuters

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies