
Μόνο 37 επιβάτες του αφγανικού Boeing θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους
Μόνο 37 από τους 142 ομήρους του αφγανικού Boeing, στο οποίο είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία, εξέφρασαν επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ανακοίνωσε το Σάββατο το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.
48
Μόνο 37 από τους 142 ομήρους του αφγανικού Boeing, στο οποίο είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία, εξέφρασαν επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ανακοίνωσε το Σάββατο το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Οι επιβάτες πρόκειται να μεταφερθούν, εντός του Σαββάτου, από το αεροδρόμιο Στάνστεντ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο εκπαίδευσης της πυροσβεστικής. Ωστόσο, τα 22 άτομα που συνελήφθησαν μετά τη λήξη της αεροπειρατείας δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που θα επιστρέψουν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, υπάρχουν ακόμα επιβάτες που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει εάν θέλουν να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν. Για το λόγο αυτό, το αεροσκάφος που έχει ναυλωθεί για να παραλάβει τους Αφγανούς θα παραμείνει στη Βρετανία και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ταξιδέψουν με αυτό όλοι όσοι επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.
Στο μεταξύ, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών διέψευσε ότι η υπηρεσία μετανάστευσης άσκησε πιέσεις στους επιβάτες του αεροσκάφους, προκειμένου να μη ζητήσουν άσυλο στη Βρετανία. Νωρίτερα, οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν απευθύνει έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών, Τζακ Στρο, να μην απελάσει τους Αφγανούς που θα επιλέξουν να μείνουν στη Βρετανία.
Ωστόσο, ο Στρο έχει δηλώσει πως επιθυμεί οι επιβάτες του Boeing να απομακρυνθούν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Parasocial breakup: Το τέλος της «σχέσης» μας με ένα influencer θυμίζει χωρισμό;
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442