55

Η επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, η άμεση εκκαθάριση των 700 περίπου εκκρεμών υποθέσεων διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, αλλά και η βελτίωση των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα, που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Το Βήμα την Παρασκευή.

Στο πρόγραμμα που επεξεργάζεται η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, και το οποίο πρόκειται να θέσει υπόψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του υπουργικού συμβουλίου, προτείνεται η λειτουργία κατά δύο ή τρεις ώρες το απόγευμα κυρίως των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών.


Επίσης η Β.Παπανδρέου θα ζητήσει τη συνδρομή του υπουργικού συμβουλίου για την εκκαθάριση όλων των 700 περίπου υποθέσεων διαφθοράς, που εκκρεμούν στα υπηρεσιακά συμβούλια.


Στο προτεινόμενο σχέδιο εντάσσονται επίσης η απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση των πιστοποιητικών, η διεύρυνση προγραμμάτων όπως το Αριάδνη που έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στο Αιγαίο, αλλά και η αξιοποίηση των ευρημάτων του Συνηγόρου του Πολίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ