Oι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία για τις δημοκρατίες της Βαλτικής
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τη Δευτέρα από τη Ρωσία να μην προβάλει αντιρρήσεις για την ένταξη των χωρών της Βαλτικής στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τη Δευτέρα από τη Ρωσία να μην προβάλει αντιρρήσεις για την ένταξη των χωρών της Βαλτικής στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Στρόουμπ Τάλμποτ δήλωσε ότι η ασφάλεια των τριών πρώην σοβιετικών δημοκρατιών -της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Λετονίας- θα εξασφαλιστεί μόνο με την εισδοχή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Οι τρεις βαλτικές δημοκρατίες έχουν κάνει αίτηση για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ύστερα από 50 χρόνια σοβιετικής διακυβέρνησης, το αίτημά τους όμως εκκρεμεί λόγω των ρωσικών αντιδράσεων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.