Και με e-mail θα απαντά το υπουργείο Αμυνας σε θέματα στρατολογίας
Τέρμα στην ταλαιπωρία του κοινού, λόγω της γραφειοκρατικής οργάνωσης της υπηρεσίας στρατολογίας, επιδιώκει να θέσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προωθώντας, μεταξύ άλλων, τη διαδικτυακή ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
34
Τέρμα στην ταλαιπωρία του κοινού, λόγω της γραφειοκρατικής οργάνωσης της υπηρεσίας στρατολογίας, επιδιώκει να θέσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προωθώντας, μεταξύ άλλων, τη διαδικτυακή ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Συγκεκριμένα, εντός του Φεβρουαρίου θα υπάρξει η δυνατότητα ερωταπαντήσεων με e-mail για στρατολογικές πληροφορίες και θέματα θητείας, όπως πότε θα γίνει η κατάταξη, η επιλογή, η λήξη ή η παράταση της αναβολής κ.λπ.
Eξάλλου, ο χρήστης του Internet έχει ήδη τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα βασικά στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Αμυνας (www.mod.gr), ενώ υπάρχει και το περιοδικό ΘΗΤΕΙΑ.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι για την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών υπάρχει ήδη διασύνδεση μέσω τετραψήφιου αριθμού του ΟΤΕ (1502). Αυτό σημαίνει ότι αρκεί ένα τηλεφώνημα για να παραλάβει ο ενδιαφερόμενος το πιστοποιητικό που χρειάζεται στο σπίτι του, με αντικαταβολή 500-700 δραχμών.
Τέλος, το ΥΠΕΘΑ προωθεί την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου στεγάζονται τα στρατολογικά γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, την κατάργηση του χειρογραφικού συστήματος -η μελέτη για τη μηχανογράφηση βρίσκεται σε εξέλιξη- και, τέλος, την απλούστευση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εταιρική Εκδήλωση της Servier Hellas: “Moved By You: From Innovation to Care”
- Η «μυστική» τράπεζα του Τζέφρι Έπσταϊν: Τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν πριν και μετά τον θάνατό του
- Η Meta λανσάρει νέο εργαλείο δημιουργίας εικόνων, θα το ενσωματώσει σε Facebook και Instagram
- Ανοίγει ο δρόμος Ροβιές – Ήλια την Παρασκευή 10 Ιουλίου
- Μεταπολίτευση: μια διανοητική περιπέτεια
- Αμετανόητη η γερουσιαστής της Παραγουάης: «Ο Εμπαπέ δεν ξέρει καν πού πέφτει η χώρα μου, ας βρει δικηγόρο»
- Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζητά ο εισαγγελέας για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για βιασμό στο ΑΤ Ομονοίας
- Δήμος Τανάγρας: Νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442