Στο Ευρ. Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν Ισπανοί δικηγόροι για τoν Πινοσέτ
Ισπανοί δικηγόροι ζήτησαν την Παρασκευή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να παρέμβει ώστε να ακυρωθεί η απόφαση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών που επιτρέπει στον Πινοσέτ να γυρίσει στην πατρίδα του.
48
Ισπανοί δικηγόροι ζήτησαν την Παρασκευή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να παρέμβει ώστε να ακυρωθεί η απόφαση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών που επιτρέπει στον Πινοσέτ να γυρίσει στην πατρίδα του.
Οι δικηγόροι, που εκπροσωπούν τις οικογένειες επτά θυμάτων του καθεστώτος του Χιλιανού πρώην δικτάτορα, είχαν ζητήσει το Σεπτέμβριο από το δικαστήριο να υποστηρίξει την αίτηση της Ισπανίας για έκδοση του Πινοσέτ.
Σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του δικαστηρίου, αυτό μπορεί να διατάξει την επιβολή περιοριστικών μέτρων που θα αφορά στο διάστημα ώσπου να εκδώσει απόφαση για το αν θα προχωρήσει τις διαδικασίες εξέτασης της αίτησης.
Στο μεταξύ, η βελγική κυβέρνηση με ανακοίνωσή της δήλωσε πως θα συνεχίσει να επιδιώκει την έκδοση του Πινοσέτ στη χώρα, προκειμένου να δικαστεί για βασανισμούς πολιτών. Το Βέλγιο είναι μια από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που ζητούν την έκδοση του πρώην δικτάτορα της Χιλής.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Λουΐ Μισέλ, τα περιθώρια ελιγμών του Βελγίου είναι μικρά, μετά την απόφαση της Βρετανίας να μην επιτρέψει την έκδοση του Πινοσέτ, για λόγους υγείας. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, η βελγική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από τη βρετανική, σχετικά με τη συγκεκριμένη απόφαση.
Reuters, ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442