
Τα τελεσίγραφα για τον αφοπλισμό του IRA δεν θα αποδώσουν
Τα τελεσίγραφα για τον αφοπλισμό του Iρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε ο Τζέρι Ανταμς, ηγέτης του Σιν Φέιν, πολιτικής πτέρυγας του IRA, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) στο Λευκό Οίκο.
46
Τα τελεσίγραφα για τον αφοπλισμό του Iρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε ο Τζέρι Ανταμς, ηγέτης του Σιν Φέιν, πολιτικής πτέρυγας του IRA, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) στο Λευκό Οίκο.
Τα τελεσίγραφα δεν διευκόλυναν ποτέ και πουθενά στον κόσμο την πρόοδο των ειρηνευτικών διαδικασιών τόνισε ο Τζέρι Ανταμς, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Μπιλ Κλίντον πολύ θετική, ενώ κάλεσε τον Πρώτο Υπουργό και ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος των Ενωτικών της Βόρειας Ιρλανδίας Ντέιβιντ Τριμπλ να χρησιμοποιήσει τις ηγετικές του ικανότητες για να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία.
Ο Ντέιβιντ Τριμπλ έχει επανειλημμένα απειλήσει να παραιτηθεί από τη θέση του -γεγονός που θα οδηγούσε σε κατάρρευση τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας- εάν ο IRA δεν αρχίσει να αφοπλίζεται έως το Φεβρουάριο, οπότε θα συνεδριάσουν οι Ενωτικοί του Ολστερ, το κόμμα του Τριμπλ, για να επανεξετάσουν την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας μαζί με το Σιν Φέιν.
Ο Τζέρι Ανταμς, μετά την Ουάσινγκτον, θα επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη.
BBC, Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΚΕΔ: Το χαλασμένο τηλέφωνο των Λανουά, Βαλέρι και η ευθύνη της ΕΠΟ
- Δημοσκόπηση: Παγιώνεται στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ – Μάχη για τους κεντρώους και τους «χωρίς ταύτιση» ψηφοφόρους
- Gen Z: Μήπως το να ακολουθείς τα πάθη σου είναι πιο έξυπνο από τα να κυνηγάς το όνειρά σου;
- ΕΛΑΣ: Οι πυρκαγιές σε Γαλλία – Ισπανία υπενθυμίζουν ότι η κλιματική κρίση αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση
- Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για την Εθνική πόλο: «Μας κάνατε υπερήφανους, σας ευχαριστούμε» (pic)
- «Του ανατέθηκε να εξαφανίσει το πτώμα» – Η μακάβρια απαγωγή της σορού της Εβίτας Περόν

