Ο Κολ διαψεύδει δημοσιεύματα για απόπειρα ανατροπής της νέας ηγεσίας του CDU
Ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ διέψευσε την Κυριακή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι προσπαθεί να ανατρέψει τη νέα ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, επειδή δεν επιδοκιμάζει τις ενέργειες ορισμένων στελεχών να διαλευκάνουν το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για τη μυστική χρηματοδότηση του κόμματος επί προεδρίας του.
55
Ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ διέψευσε την Κυριακή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι προσπαθεί να ανατρέψει τη νέα ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, επειδή δεν επιδοκιμάζει τις ενέργειες ορισμένων στελεχών να διαλευκάνουν το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για τη μυστική χρηματοδότηση του κόμματος επί προεδρίας του.
Ο Κολ, ο οποίος υπόκειται σε εισαγγελική έρευνα διότι παραδέχτηκε ότι έλαβε κρυφά δύο εκατομμύρια μάρκα (337 εκατ. δρχ.) για χρηματοδότηση του κόμματός του όσο ήταν πρόεδρος, δήλωσε ότι η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) χαίρει της συμπαράστασης και της αποδοχής του.
Ωστόσο, η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung σε δημοσίευμά της είχε αναφέρει ότι ο Κολ συνωμοτούσε με τα προσκείμενά του στελέχη για την ανατροπή του αρχηγού του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι ισχυρισμοί που δημοσιεύονται στη Sueddeutsche Zeitung είναι εξοργιστικοί δήλωσε ο Κολ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag αντικρούοντας τις αιτιάσεις.
Το σκάνδαλο, αλλά και η άρνηση του Κολ να αποκαλύψει την ταυτότητα των δωρητών, έχει προκαλέσει αναταραχές στο εσωτερικό του κόμματος που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα οδηγήσει σε ήττα τους Χριστιανοδημοκράτες στις εκλογές στο Σλέσβιγκ Χόλσταϊν στις 27 Φεβρουαρίου, παρά τις αντίθετες προσδοκίες που έτρεφαν λίγους μήνες νωρίτερα.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442