Πιέσεις στη Βρετανία για τον πύραυλο του Eurofighter ασκούν οι Ευρωπαίοι
Η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία εντείνουν τις πιέσεις τους προς τη Βρετανία, προκειμένου να προτιμήσει τον ευρωπαϊκό πύραυλο Μeteor της γαλλικής εταιρείας CELERG, αντί της προσφοράς της αμερικανικής Raytheon, για τον εξοπλισμό του ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους Εurofighter Typhoon, αναφέρει σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα η εφημερίδα Financial Times.
34
Η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία εντείνουν τις πιέσεις τους προς τη Βρετανία, προκειμένου να προτιμήσει τον ευρωπαϊκό πύραυλο Μeteor της γαλλικής εταιρείας CELERG, αντί της προσφοράς της αμερικανικής Raytheon, για τον εξοπλισμό του ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους Εurofighter Typhoon, αναφέρει σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα η εφημερίδα Financial Times.
Σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής αεροναυπηγικής εταιρείας DASA, Μάνφρεντ Μπίσοφ, τονίζει ότι η επιλογή αμερικανικού πυραύλου για το Εurofighter θα έχει πολύ σοβαρή επίπτωση στις μελλοντικές ευρωπαϊκές δυνατότητες.
Αντίθετα, προσθέτει ότι το Μeteor θα επιτρέψει να δοκιμαστούν με σοβαρό τρόπο οι προθέσεις που έχει εκφράσει η βρετανική κυβέρνηση σχετικά με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και των εξαγωγών.
Η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει στις αρχές του 2000 ποιο πύραυλο θα αγοράσει για τον εξοπλισμό 232 Eurofighter, που θέλει να προμηθευτεί.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ απέστειλε επιστολή στο Βρετανό ομόλογό του Τζοφ Χουν, εγκωμιάζοντας το πρόγραμμα Meteor. Παρόμοιο μήνυμα διαβίβασε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ Αλέμα στο Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ, ενώ και ο Γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν φέρεται να έχει υπερθεματίσει ως προς τον ευρωπαϊκό πύραυλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442