Ενισχυμένα τα κεντρώα κόμματα στη Ρωσία – Θρίλερ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης
Ενισχυμένα βγαίνουν τα κεντρώα κόμματα από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής στη Ρωσία για την ανάδειξη των μελών της Δούμας, στην οποία οι Κομμουνιστές φαίνεται να χάνουν την πλειοψηφία για πρώτη φορά ύστερα από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος.
37
Ενισχυμένα βγαίνουν τα κεντρώα κόμματα από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής στη Ρωσία για την ανάδειξη των μελών της Δούμας, στην οποία οι Κομμουνιστές φαίνεται να χάνουν την πλειοψηφία για πρώτη φορά ύστερα από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος.
Με καταμετρημένο το 34,5% των ψήφων και την αποχή να φτάνει στο 40%, η Ενότητα του υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, που υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Βαλντιμίρ Πουτίν, λαμβάνει το 26% των ψήφων. Το Κομμουνιστικό Κόμμα έρχεται δεύτερο συγκεντρώνοντας την προτίμηση του 25% των ψηφοφόρων.
Το θρίλερ, ωστόσο, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αναμένεται να κρατήσει καθόλη τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων.
Σύμφωνα με το exit poll του τηλεοπτικού δικτύου NTV, οι τέσσερις κεντρώοι συνδυασμοί συγκεντρώνουν συνολικά το 54% των ψήφων. Ωστόσο, οι κομμουνιστές προηγούνται όλων των κομμάτων με 28%.
Δεδομένης της συνολικής δύναμης που αποκτούν τα κεντρώα κόμματα στη ρωσική κάτω Βουλή, τα οποία συγκεντρώνουν το 50% περίπου του συνόλου των ψήφων, η κυριαρχία των κομμουνιστών στη Δούμα φαίνεται να αποτελεί πλέον παρελθόν.
Για πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια η Δούμα δεν θα ελέγχεται από τους Κομμουνιστές δήλωσε ο μεταρρυθμιστής πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της Ενωσης Δεξιών Δυνάμεων Σεργκέι Κιριγιένκο.
Η κεντρώα πλειοψηφία στη Δούμα αναμένεται να ενισχύσει τη μεταρρυθμιστική γραμμή του Κρεμλίνου, ώστε να πραγματοποιηθεί με ταχύτερους ρυθμούς η εγκαθίδρυση των θεσμών της ελεύθερης αγοράς.
Παράλληλα, η ανάδειξη της Ενότητας σε καθοριστική πολιτική δύναμη της Ρωσίας θα ενισχύσει τις πολιτικές φιλοδοξίες του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να κατέλθει ως υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.
Associated Press
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε διαγραφή Πολάκη και στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442