ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία σχεδιάζουν τις κινήσεις τους μετά τα πρώτα γκάλοπ
Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής, για την τακτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής, για την τακτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Εθνος της Κυριακής, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναζητεί πρόσωπα τα οποία θα βοηθήσουν το κόμμα του να ανατρέψει τη σημερινή εικόνα που δίνεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται.
Στο κυβερνών κόμμα στελέχη θεωρούν ότι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ τώρα στρέφεται στη διεύρυνση της βάσης του κόμματος πιθανότατα με πολιτικές μεταγραφές από τους χώρους της δεξιάς και της αριστεράς.
Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας τονίζει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι λόγος εφησυχασμού για το ΠΑΣΟΚ, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ θα διευρύνεται όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59