Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
in.gr

Το Βατικανό ανακηρύσσει οσίους δύο Πάπες

Διάταγμα, το οποίο θα εκδοθεί τη Δευτέρα, θα ανακηρύξει όσιο τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον 23ο, γεγονός που ενδεχομένως να ανοίγει το δρόμο για την αγιοποίηση του δημοφιλούς ποντίφικα.

67

Διάταγμα, το οποίο θα εκδοθεί τη Δευτέρα, θα ανακηρύξει όσιο τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον 23ο, γεγονός που ενδεχομένως να ανοίγει το δρόμο για την αγιοποίηση του δημοφιλούς ποντίφικα.

Ο επικεφαλής του τμήματος του Βατικανού που εξετάζει τις υποψηφιότητες για αγιοποίηση, Μονσινιόρ Ζοζέ Σαράιβα Μαρτίνς, δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι θα ανακηρυχθεί όσιος και ο Πίος ο 9ος, Πάπας του 19ου αιώνα.


Ο Ιωάννης ο 23ος, ο οποίος ήταν Πάπας από το 1958 έως το 1963, ήταν πολύ δημοφιλής σε εκατομμύρια πιστούς ανά τον κόσμο, για την πραότητα και την καλοσύνη του.


Συγκάλεσε τη Δεύτερη Οικουμενική Σύνοδο του Βατικανού, η οποία εισήγαγε στην εκκλησία εκσυγχρονιστικές αλλαγές, περιλαμβανομένης της χρήσης κατά τη λειτουργία των τοπικών γλωσσών αντί της λατινικής.

Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies