
Πολικές θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου
Πολικές θερμοκρασίες είναι πιθανό να αντιμετωπίσει η βορειοδυτική Ευρώπη μετά τις αλλαγές των θαλάσσιων ρευμάτων εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, αναφέρεται σε άρθρο της επιστημονικής επιθεώρησης New Scientist.
48
Πολικές θερμοκρασίες είναι πιθανό να αντιμετωπίσει η βορειοδυτική Ευρώπη μετά τις αλλαγές των θαλάσσιων ρευμάτων εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, αναφέρεται σε άρθρο της επιστημονικής επιθεώρησης New Scientist.
Οπως αναφέρει η επιθεώρηση, η υπερθέρμανση του πλανήτη εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου προκαλεί το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, την αύξηση των βροχοπτώσεων και την αλλαγή στη φορά των ανέμων.
Τα φαινόμενα αυτά με τη σειρά τους προκαλούν τη μαζική έκχυση γλυκού νερού στον Ατλαντικό, εμποδίζοντας έτσι τη φυσιολογική λειτουργία των ρευμάτων, ειδικά του Γκολφ Στριμ και του ρεύματος του βόρειου Ατλαντικού, που κάνουν περισσότερο ήπιο το κλίμα στις ακτές της βορειοδυτικής Ευρώπης.
Η μελέτη αυτή του New Scientist βασίστηκε σε 17.000 δειγματοληψίες, που έχουν γίνει στη θαλάσσια περιοχή των νησιών Σέτλαντ και των νήσων Φερόες από ένα ειδικό βρετανικό εργαστήριο στο Αμπερντίν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δειγματοληψίες των δύο τελευταίων δεκαετιών αποκαλύπτουν και μια σημαντική μείωση της περιεκτικότητας άλατος στο θαλασσινό νερό.
ΑΠΕ
- Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Η Ευρώπη «έχει περίπου έξι εβδομάδες επάρκειας» για τα καύσιμα αεροσκαφών
- Καμπανάκι στη Meta: Τα «έξυπνα» γυαλιά με αναγνώριση προσώπου μπορεί να γίνουν όπλο για κακοποιητές
- Σύμβαση για την δημιουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Τρίπολη
- Λίβανος: Ο πρόεδρος ζητά εκεχερία πριν από τις συνομιλίες με το Ισραήλ – Συνεχίζονται οι επιθέσεις των IDF
- Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδερφή της Μυρτούς που έχασε την ζωή της: «Αυτό είναι το πρόβλημα; Πως ντυνόταν το παιδί;»
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Μπενίτεθ οι Κοντούρης και Τουμπά ενόψει Ολυμπιακού



