Παγιδευμένοι Γάλλοι σπηλαιολόγοι βρέθηκαν σώοι ύστερα από δέκα ημέρες
Ο πρώτος από τους επτά σπηλαιολόγους, που είχαν παγιδευτεί σε σπήλαιο της νοτιοδυτικής Γαλλίας πριν από δέκα ημέρες, ανασύρθηκε στην επιφάνεια της γης νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να απεγκλωβιστούν σύντομα.<p
Ο πρώτος από τους επτά σπηλαιολόγους, που είχαν παγιδευτεί σε σπήλαιο της νοτιοδυτικής Γαλλίας πριν από δέκα ημέρες, ανασύρθηκε στην επιφάνεια της γης νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να απεγκλωβιστούν σύντομα.
Οι επτά σπηλαιολόγοι, όλοι τους έμπειροι και ηλικίας από 19 έως 54 χρονών, είχαν βρει καταφύγιο στο τμήμα του σπηλαίου Cle de Voute, όταν έντονες βροχοπτώσεις τους παγίδευσαν μέσα στο σπήλαιο Vitarelles. Ολοι τους είναι σώοι και, παρά το κρύο που επικρατεί, κανείς τους δεν υποφέρει από υποθερμία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Σωστικά συνεργεία 250 ατόμων, αποτελούμενα από ειδκούς και ομάδες στρατού αγωνίστηκαν επί μία εβδομάδα για να διασώσουν τους εξερευνητές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των συνεργείων πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη αποστολή του είδους που έχει γίνει μέχρι στιγμής στη Γαλλία.