Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι
κακώσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, οι περισσότερες
από τις οποίες οφείλονται σε τροχαία και εργατικά ατυχήματα, αλλά
και σε πτώσεις από ύψος.
Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι κακώσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται σε τροχαία και εργατικά ατυχήματα, αλλά και σε πτώσεις από ύψος.
Οπως τόνισε ο Γερμανός καθηγητής της Νευροχειρουργικής Αντρέας Βάιντνερ σε ομιλία του στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής, οι κακώσεις της σπονδυλικής στήλης δεν είναι τόσο αθώες όπως τα κατάγματα στα άκρα του σώματος. Και αυτό συμβαίνει γιατί η σπονδυλική στήλη έχει την ιδιαιτερότητα να περικλείει το νωτιαίο μυελό, δηλαδή τα νεύρα που συνδέουν τον εγκέφαλο με την περιφέρεια. Οπότε μια τέτοια βλάβη είναι δυνατόν να προκαλέσει κάκωση και στα νεύρα, με συνέπεια την παράλυση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να προξενήσει παραπέρα βλάβη στο νωτιαίο μυελό, για αυτό το λόγο πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα με μεταλλικές ράβδους και βίδες από τιτάνιο. Με αυτό τον τρόπο σταθεροποιείται το κινητό μέρος της σπονδυλικής στήλης και αποφεύγεται οποιαδήποτε βλάβη στο νωτιαίο μυελό.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59