
Η Κομισιόν απαγορεύει τη χρήση χημικής ουσίας σε παιχνίδια για νήπια
Τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την απαγόρευση της χρήσης φθαλικών αλάτων σε πλαστικά παιχνίδια που προορίζονται για παιδιά κάτω των τριών χρόνων, τα οποία τα βάζουν στο στόμα τους, αποφάσισε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
76
Τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την απαγόρευση της χρήσης φθαλικών αλάτων σε πλαστικά παιχνίδια που προορίζονται για παιδιά κάτω των τριών χρόνων, τα οποία τα βάζουν στο στόμα τους, αποφάσισε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Επιτροπή προτείνει επίσης να υπάρχουν, προαιρετικά, πάνω σε όλα τα παιχνίδια που τα παιδιά βάζουν στο στόμα τους, ετικέτες που να προειδοποιούν τους γονείς και ζητεί την πλήρη απόσυρση από την αγορά, πριν από τα Χριστούγεννα, όλων των παιχνιδιών που περιέχουν φθαλικά άλατα.
Το μέτρο αυτό λαμβάνεται για να προστατευτούν τα νεότερα και πιο ευάλωτα πρόσωπα ανάμεσά μας, τα παιδιά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής. Τα φθαλικά άλατα είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσει το πλαστικό, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ, τα νεφρά και τους όρχεις.
ΑΠΕ
- LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός
- Συνελήφθη 19χρονος που λίγο νωρίτερα είχε αρπάξει κοσμήματα και χρυσές – Πώς εξαπάτησε ζευγάρι στο Μοσχάτο
- Ιράν: Αποσύρεται από την Μπιενάλε της Βενετίας λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια
- Ολυμπιακός: Συνεχίζει στα ερυθρόλευκα η Αρτακιανού
- Αυτή είναι η παράβαση που ελέγχει καθημερινά η Τροχαία – Επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος
- Fuel Pass: Το «μαρτύριο της σταγόνας» για τους καταναλωτές – Μέτρα στήριξης με το σταγονόμετρο


