Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέγραψαν το ελληνικό τμήμα τους λόγω Κοσσυφοπεδίου

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η ιατρική οργάνωση που απέσπασε το Νόμπελ Ειρήνης για το 1999, διέγραψε το ελληνικό τμήμα της επειδή έστειλε γιατρούς στη Σερβία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

34

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η ιατρική οργάνωση που απέσπασε το Νόμπελ Ειρήνης για το 1999, διέγραψε το ελληνικό τμήμα της επειδή έστειλε γιατρούς στη Σερβία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Οπως έγινε γνωστό την Πέμπτη από την έδρα της οργάνωσης, στο Παρίσι, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα είχαν εκδιωχθεί από τη Γιουγκοσλαβία, τον Ιούλιο, μαζί με άλλες μη-κυβερνητικές οργανώσεις. Αργότερα, το Βελιγράδι είχε δηλώσει ότι δέχεται ιατρική βοήθεια στο πλαίσιο κυβερνητικών αποστολών και τέσσερα μέλη του ελληνικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα είχαν ενταχθεί σε μια ομάδα που είχε μεταβεί στη Σερβία υπό το καθεστώς αυτό. Κατά το κεντρικό γραφείο της οργάνωσης, η κίνηση αυτή ήταν αντίθετη με τους κανονισμούς των Γιατρών χωρίς Σύνορα, διότι η οργάνωση ουδέποτε εργάζεται υπό κυβερνητικό μανδύα, έτσι ώστε να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση η ουδετερότητά της.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς είχαν αποκλείσει από τη Σερβία. Υπήρξαν αντιδράσεις από τα κεντρικά γραφεία για την αποστολή κλιμακίου στη Γιουγκοσλαβία, αλλά εμείς αποφασίσαμε να πάμε δήλωσε στο Reuters η Σοφία Ιωάννου του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης.

Πρόσθεσε δε, ότι η ελληνική ομάδα δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ακολουθεί τον καταστατικό χάρτη της οργάνωσης και να παρέχει βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του.

Από την έδρα της οργάνωσης στο Παρίσι, ανακοινώθηκε ότι εκδιώχθηκε από τη Γιουγκοσλαβία, όπως και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις τον περασμένο Ιούλιο.

(Reuters)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024