
Τοξικές ουσίες σε ιατρικά προϊόντα βρήκε η Greenpeace
Την ύπαρξη τοξικών ουσιών σε ιατρικά προϊόντα κατήγγειλε, την Τετάρτη, η Γκρήνπις, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
76
Την ύπαρξη τοξικών ουσιών σε ιατρικά προϊόντα κατήγγειλε, την Τετάρτη, η Γκρήνπις, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ευρεία παρουσία της τοξικής ουσίας DEHP, μιας φθαλικής ένωσης που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο σε πλαστικά, όπως σε φιάλες ορών και αίματος, καθώς και σε αναπνευστικές συσκευές.
Το αποτέλεσμα από τη χρήση της συγκεκριμένης τοξικής ουσίας στα ιατρικά προϊόντα, είναι η επιβάρυνση των ασθενών.
Η ουσία αυτή, επισημαίνει η Γκρήνπις, είναι ύποπτη καρκινογένεσης, εγκυμονεί κινδύνους για τη γονιμότητα, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε έμβρυα, και είναι ερεθιστική για τα μάτια, το αναπνευστικό και το δέρμα. Ερευνες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι το DEHP μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, το αναπαραγωγικό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά, την καρδιά και τους πνεύμονες.
ΑΠΕ
- Καύσιμα σε ράλι τιμών: Το αμερικανικό road trip γίνεται πολυτέλεια
- Τα… κατορθώματα του Τραμπ στο μέτωπο του πληθωρισμού
- Λιντς Γιουνάιτεντ- Μπέρνλι 3-1: «Άλμα» παραμονής για τα «παγώνια»
- Σκληρό μήνυμα Τραμπ στην Αβάνα με νέο πακέτο κυρώσεων
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 2 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο




