Αθήνα - Σε ποσοστό 44,8% επί του συνόλου των Ελλήνων άνω των 15 ετών, ανέρχεται ο λειτουργικός αναλφαβητισμός και η υποεκπαίδευση. Παράλληλα, το 66,7% του πληθυσμού δεν δείχνει να δελεάζεται από την ανάγνωση βιβλίων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα τονίζει ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Τσιώκος, προϊστάμενος του τμήματος αναλφαβητισμού της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης.

47

Αθήνα – Σε ποσοστό 44,8% επί του συνόλου των Ελλήνων άνω των 15 ετών, ανέρχεται ο λειτουργικός αναλφαβητισμός και η υποεκπαίδευση. Παράλληλα, το 66,7% του πληθυσμού δεν δείχνει να δελεάζεται από την ανάγνωση βιβλίων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα τονίζει ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Τσιώκος, προϊστάμενος του τμήματος αναλφαβητισμού της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις περιλαμβάνονται στην Πανελλήνια Έρευνα για τον Αναλφαβητισμό, τμήματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα από τον κ.Τσιώκο, κατά την 4η πανελλήνια συνάντηση Λαϊκών Βιβλιοθηκών, που θα ολοκληρώθηκε την Κθριακή στην Αθήνα.

Αναφερόμενη, από την πλευρά της, στο πρόβλημα του αναλφαβητισμού, η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Μυρσίνη Ζορμπά, τον παρομοίασε με παράλυση των άκρων, εξαιτίας της οποίας μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες όλων των ηλικιών, σε σημαντικό ποσοστό και οι νεότεροι, είναι αποκλεισμένοι με απόλυτο τρόπο από τη λεγόμενη εγγραμματοσύνη.

Ως μόνη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η κ.Ζορμπά προτείνει τη δημιουργία ενός δικτύου λαϊκών βιβλιοθηκών, με όσα αυτό προϋποθέτει και συνεπάγεται: πολιτικές αποφάσεις, τεχνικές προδιαγραφές, προετοιμασία υποδομών, επιμόρφωση ανθρώπινου δυναμικού, ηλεκτρονικές λύσεις και επικοινωνιακά προγράμματα.

ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr