Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλανθρωπική συναυλία από τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ύδρα

Φιλανθρωπική συναυλία από τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ύδρα

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Με μια σειρά από διακρίσεις στις αποσκευές του, επιστρέφει στον τόπο όπου έδωσε το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ. Ο κορυφαίος βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, συμπράττει με τον Enrico Pace στο πιάνο, σε μία μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 7ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Κλασικής Μουσικής υπέρ του Νοσοκομείου Ύδρας, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης, το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 21:00.

Αποσπάσματα ιδανικά για την περίσταση, τις σονάτες του Μπετόβεν και του Ρίχαρντ Στράους, έχει επιλέξει ο Λεωνίδας Καβάκος για τη συναυλία.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο in.gr, ο μουσικός που έχει αποσπάσει, μεταξύ άλλων, το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017, έχει ανακηρυχθεί από τους αναγνώστες του «Gramophone» Καλλιτέχνη της Χρονιάς, και προταθεί για βραβείο Γκράµι, είχε αναφέρει :

«Ο χώρος της μουσικής υποφέρει στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να υπερηφανευτούμε για την παιδεία, αλλά ούτε και για την προσοχή που δίνεται στις τέχνες. Δημιουργείται η εντύπωση της απόσχισης από το παρελθόν».

Ο κ. Καβάκος είχε προσθέσει, ακόμη, πως υπάρχει «παντελής έλλειψη μουσικής στα σχολεία. Ακόμα, και τα μουσικά σχολεία δεν επιτελούν το σκοπό τους, γιατί εάν το έκαναν θα υπήρχαν διακρίσεις. Και τα Πανεπιστήμια δεν έχουν να επιδείξουν σημαντικά αποτελέσματα. Ισχύει μια κατάσταση που δεν θα μπορούσε να μας εκπροσωπήσει επάξια ως χώρα πολιτισμού. Όλα ξεκινούν από τις προτεραιότητες που ορίζει η Πολιτεία».

entertainment.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024