Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναβίωση των αθηναϊκών μπουάτ με Αρλέτα και Γιάννη Σπανό

Αναβίωση των αθηναϊκών μπουάτ με Αρλέτα και Γιάννη Σπανό

Η Αρλέτα και ο Γιάννης Σπανός μοιράζονται τη σκηνή του Half Note παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Μπουάτ 2016». Ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια που αναβιώνουν τη χρυσή εποχή των αθηναϊκών μπουάτ. Για δύο βραδιές, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, καθώς και τις δυο επιπλέον απογευματινές παραστάσεις που […]

Η Αρλέτα και ο Γιάννης Σπανός μοιράζονται τη σκηνή του Half Note παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Μπουάτ 2016». Ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια που αναβιώνουν τη χρυσή εποχή των αθηναϊκών μπουάτ. Για δύο βραδιές, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, καθώς και τις δυο επιπλέον απογευματινές παραστάσεις που προστέθηκαν για τις 30/01 και 6/02 έπειτα από μεγάλη ζήτηση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο σπουδαίους καλλιτέχνες σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση.

Φίλοι και στενοί συνεργάτες εδώ και πενήντα χρόνια, η Αρλέτα και ο Γιάννης Σπανός παρουσιάζουν από κοινού ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Η παράσταση «Μπουάτ 2016» δεν είναι μόνο η συνάντηση της Αρλέτας με το συνθέτη που της χάρισε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία, το κλασικό πλέον «Μια φορά θυμάμαι», είναι κι ένα ταξίδι στον κόσμο των πιο αγαπημένων μελωδικών αναμνήσεων της ζωής μας και όχι μόνο.

Προικισμένος με ένα διακριτό και ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό προσωπικό στίγμα, o Γιάννης Σπανός ενσωμάτωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.

Αρχές του ’60, από τις μπουάτ του Παρισιού και τις λαμπερές συνεργασίες στη γαλλική σκηνή (Ζυλιέτ Γκρεκό, Μπριζίτ Μπαρντό, Σερζ Γκαινσμπούργκ), ο νεαρός πιανίστας και συνθέτης από το Κιάτο Κορινθίας Γιάννης Σπανός, επιστρέφει στην Αθήνα. Ηχογραφεί το πρώτο του ελληνικό τραγούδι – «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», με τη φωνή της Καίτης Χωματά– και πρωτοστατεί στη δημιουργία του Νέου Κύματος.

Έκτοτε, συνθέτει, μελoποιεί Γάλλους και Έλληνες ποιητές, συνεργάζεται με τους μεγάλους στιχουργούς και ερμηνευτές.

Ορόσημα στην πορεία του θεωρούνται οι τρεις «Ανθολογίες», στις οποίες μελοποίησε Έλληνες ποιητές, κύκλος που συμπληρώνεται με ένα ακόμα μελοποιημένο του έργο «..Πλησιάζοντας τον Καβάφη». Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει, τα τελευταία 50 χρόνια, όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο και τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Τους συνοδεύουν οι μουσικοί:
Ηλίας Κατελάνος – κιθάρα
Βαλεντίνο Μπέικοφ – βιολί

Ώρα έναρξης: Σαβ 16/01.: 22.30 & Κυρ 17/01.: 21.30, Σαβ 30/01: 19.30, Σαβ 6/02: 19.30

Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη) – Σαβ 30/01 και Σαβ 6/02: 10 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (τραπέζι)

entertainment.in.gr

Sports in

Και θαυμαστά τα έργα σου

Ο ξεχωριστός άθλος του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024