Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η Γερμανία αγοράζει άλλα 3 συστήματα HIMARS από τις ΗΠΑ για λογαριασμό του Κιέβου

Ουκρανία: Η Γερμανία αγοράζει άλλα 3 συστήματα HIMARS από τις ΗΠΑ για λογαριασμό του Κιέβου

Συστήματα HIMARS θα αγοράσει η Γερμανία από τις ΗΠΑ, τα οποία θα προέλθουν από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού, για να παραδοθούν στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως το Βερολίνο θα καλύψει το κόστος της αγοράς και της παράδοσης τριών ακόμη συστημάτων HIMARS («High Mobility Artillery Rocket Systems») στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από U.S. Air Force by Senior Airman Beaux Hebert).

Το σύστημα M142 HIMARS είναι αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης έξι κατευθυνόμενων πυραύλων

«Θα προέλθουν από τα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ και θα πληρωθούν από εμάς», διευκρίνισε ο κ. Πιστόριους έπειτα από συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν στην Ουάσιγκτον.

Το σύστημα M142 HIMARS είναι αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης έξι κατευθυνόμενων πυραύλων, με εμβέλεια τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων.

Είναι επίσης το σύστημα που εκτοξεύει πυραύλους ATACMS, πολύ μεγαλύτερου δραστικού βεληνεκούς, δεκάδες από τους οποίους ανακοινώθηκε πρόσφατα πως στάλθηκαν στον ουκρανικό στρατό από την Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε ετοιμότητα μάχης

Χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε το μήνυμα πως οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι πάντα σε ετοιμότητα μάχης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που γιορτάζεται στις 9 Μαΐου.

Ο ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση ότι διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση και είπε πως η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου.

Επισήμανε, επίσης, ότι οι «αλαζονικές» δυτικές ελίτ ξεχνούν τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ενωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024