Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η βραδιά του Ελ Κααμπί, ο Αλεξανδρής και ο… Φαλκάο (vids)

Η βραδιά του Ελ Κααμπί, ο Αλεξανδρής και ο… Φαλκάο (vids)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League σκοράροντας ακατάπαυστα στη διοργάνωση και έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτά τον Αλεξανδρή, Τζόρτζεβίτς και… Φαλκάο.

Ο Ολυμπιακός είναι στο τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι στον τελικό του Conference League. Και εκεί βρέθηκε γιατί ο Ελ Κααμπί είναι ένας… αδίστακτος εκτελεστής που δεν δείχνει να σταματά.

Το απέδειξε ξανά και στις δύο αναμετρήσεις με την Άστον Βίλα, αλλά η χτεσινοβραδινή (9/5) του εμφάνιση στον θρίαμβο που «κλείδωσε» την παρουσία του στον μεγάλο τελικό, πιθανότατα θα μνημονεύεται για χρόνια. Και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι…

Κορυφαίος πριν συμπληρώσει μία σεζόν

Ο 30χρονος επιθετικός, ήρθε το περασμένο καλοκαίρι και πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη του σεζόν με τα «ερυθρόλευκα» ο Ελ Κααμπί έχει φτάσει τα 32 γκολ μέσα στη σεζόν, ισοφαρίζοντας την… σκονισμένη επίδοση, από τη σεζόν 2001-02, του πρώην αρχηγού του Ολυμπιακού Αλέκου Αλεξανδρή. Μάλιστα, τα 32 γκολ είναι ρεκόρ για ξένο παίκτη των Πειραιωτών στα 99 χρόνια ζωής τους.

Ο Μαροκινός, πριν καλά-καλά ολοκληρώσει τη πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και σε μόλις 18 συμμετοχές από τα προκριματικά του Europa League μέχρι και σήμερα, έφτασε τα 15 «ευρωπαϊκά» γκολ, ισοφαρίζοντας τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστα Μήτρογλου στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, ενώ προσπέρασε τον Νίκο Αναστόπουλο (14). Όλα αυτά την ώρα που στην κορυφή είναι ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 20.

Σπάει τα κόντερ και στο Conference

Ο Ελ Κααμπί 5 γκολ που πέτυχε στους δύο ημιτελικούς με την Άστον Βίλα, έφτασε τα 10 γκολ στο Conference League, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των γκολ σε μια σεζόν της διοργάνωσης. Το 2021-22 ένας άλλος Αφρικανός, ο Νιγηριανός Σίριελ Ντέσερς της Φέγενορντ είχε επίσης 10 και πλέον ο Ελ Κααμπί θέλει ακόμη 1 (ή και παραπάνω) στον μεγάλο τελικό της «ΟΠΑΠ Αρένα» για να γίνει αυτός ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα σε μία χρονιά.

Ελ Κααμπί σαν να λέμε… Φαλκάο

Ο Ελ Κααμπί έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτό του Ρανταμέλ Φαλκάο, αφού πλέον είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν σκοράρει 5 γκολ σε σειρές αγώνων στην ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήταν τη σεζόν 2010-11 όταν ο Κολομβιανός στράικερ είχε πετύχει 4 γκολ στο 5-1 της Πόρτο επί της Βιγιαρεάλ στο «Ντραγκάο» για του «4» του Europa League και άλλο 1 στη ρεβάνς στην Ισπανία (ήττα 3-2).

Sports in

Φοβερή ατάκα Παπανικολάου: «Ο Λάρι είναι μια κατηγορία μόνος του, έχει δώσει μπόλικο ψωμάκι» (vid)

Η καλύτερη, η χειρότερη και η πιο αστεία στιγμή τη φετινή σεζόν στην Euroleague… part 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024