Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς «πολεμά» ξανά τους ναζί μέσα από ένα μάγο

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς «πολεμά» ξανά τους ναζί μέσα από ένα μάγο

Ελισάβετ Σταμοπούλου Από Σαίξπηρ μέχρι Άλαν Τούρινγκ, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναδεικνύει κάθε φορά μια διαφορετική πτυχή της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του. Στο Παιχνίδι της Μίμησης αποκρυπτογράφησε τον κώδικα Enigma, τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στις στρατιωτικές επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και τώρα ετοιμάζεται να ενσαρκώσει ξανά σημαντικό ρόλο. Αναμένεται να υποδυθεί το […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Από Σαίξπηρ μέχρι Άλαν Τούρινγκ, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναδεικνύει κάθε φορά μια διαφορετική πτυχή της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του. Στο Παιχνίδι της Μίμησης αποκρυπτογράφησε τον κώδικα Enigma, τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στις στρατιωτικές επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και τώρα ετοιμάζεται να ενσαρκώσει ξανά σημαντικό ρόλο. Αναμένεται να υποδυθεί το χαρακτήρα του Τζάσπερ Μάσκελαιν, του βρετανού μάγου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για την ταινία The War Magician, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιβτ Φίσερ, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη όνομα σκηνοθέτη. Ζωηρές όμως είναι οι συζητήσεις που κυριαρχούν γύρω από το όνομα του Κάμπερμπατς ο οποίος φέρεται να λαμβάνει το ρόλο του μάγου που, όπως λένε, κέρδισε τη μάχη στο Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός ολόκληρου στρατού στη μέση της ερήμου. Σύμφωνα με με πληροφορίες, κατάφερε να «κρύψει» και τη διώρυγα του Σουέζ και να δημιουργήσει ψεύτικες βόμβες χάρη στις μαγικές του ικανότητες.

Στο βιβλίο αναφέρεται ότι κατάφερε να νικήσει τον Έρβιν Ρόμελ και τα στρατεύματά του κερδίζοντας έτσι τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική. Η επιρροή του Μάσκελαιν ήταν τόσο ισχυρή που ο Χίτλερ τον κατέταξε στην προσωπική του μαύρη λίστα μαζί με τους Ντάγκλας Μακάρθουρ και Μπέρναρντ Μοντγκόμερυ.

Ωστόσο, αμφιβολίες υπάρχουν για το εάν πράγματι ο μάγος κέρδισε τις μάχες. Σκιές προβληματισμού δημιουργεί και το γεγονός ότι ο Τζάσπερ Μάσκελαιν δεν έλαβε καμία επίσημη αναγνώριση. Λέγεται πως έφυγε από τη ζωή πικραμένος και μεθυσμένος.

Μαζί με τον Μάσκελαιν, το ρεπερτόριο του Κάμπερμπατς περιλαμβάνει και τον «επικό» χαρακτήρα της Μάρβελ, Doctor Strange, αλλά και το ρόλο του στο κωμικό Zoolander 2.

Τόσο στο θέατρο όσο και στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη έχει δώσει ένα δυναμικό «παρών». Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Heartbeat (2000), Silent Witness (2002), και Fortysomething (2003). Τα σκαλιά της αναγνώρισης ανέβηκε μέσα από τη σειρά – φαινόμενο Sherlock στο ρόλο του Σέρλοκ Χολμς.

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του χρονολογείται το 2003 με την ταινία «Ο Βασιλιάς Πρέπει να Πεθάνει» (To Kill a King). Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Ο Δρόμος για την Ελευθερία» (Amazing Grace, 2006), «Star Trek Into Darkness» (2013), «12 Χρόνια Σκλάβος» (12 Years a Slave, 2013), «Ο Άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο» (The Fifth Estate, 2013), «Αύγουστος» (August: Osage County, 2013) και «Το Παιχνίδι της Μίμησης »(The Imitation Game, 2014), το οποίο και του χάρισε την υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Έχει λάβει πέντε υποψηφιότητες για BAFTA, τρεις υποψηφιότητες για Emmy κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για το Sherlock, πέντε υποψηφιότητες για Screen Actors Guild Award και δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

entertainment.in.gr

Sports in

Έξαλλος ο Αταμάν στο ξενοδοχείο: «Πού είναι η Euroleague;» (vid)

Φανερά εκνευρισμένος ήταν ο Εργκίν Αταμάν μετά την επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024