Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αυγούστου Κορτώ

Κερδίστε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αυγούστου Κορτώ

«Ήταν σαν να ζητούσε να γραφτεί αυτή η ιστορία. Ο σύζυγός μου μού έδωσε το έναυσμα για να το γράψω κάνοντας μια παρατήρηση σε ένα πολύ κακό βιβλίο που είχα γράψει αμέσως πριν το «Βιβλίο της Κατερίνας». Αυτό το βιβλίο γράφτηκε ως προσωπική λειψανοθήκη, ως ένα μικρό τέμπλο, ένα ταφικό μνημείο. Άλλωστε δεν είχα κρατήσει […]

«Ήταν σαν να ζητούσε να γραφτεί αυτή η ιστορία. Ο σύζυγός μου μού έδωσε το έναυσμα για να το γράψω κάνοντας μια παρατήρηση σε ένα πολύ κακό βιβλίο που είχα γράψει αμέσως πριν το «Βιβλίο της Κατερίνας». Αυτό το βιβλίο γράφτηκε ως προσωπική λειψανοθήκη, ως ένα μικρό τέμπλο, ένα ταφικό μνημείο. Άλλωστε δεν είχα κρατήσει προσωπικά αντικείμενα δικά της, παρά ελάχιστα πράγματα. Στα χρόνια αυτά είχε σβήσει ως παρουσία, είχα ξεχάσει τα μούτρα της, τη φωνή της, τα πάντα σχεδόν. Αλλά προφανώς δεν είχα ξεχάσει την ιστορία της. Το βιβλίο γράφτηκε σε δυο εβδομάδες και ήταν το πρώτο βιβλίο που έγραφα στα ελληνικά μετά από χρόνια».

Αύγουστος Κορτώ, Απρίλιος 2015

Το Βιβλίο της Κατερίνας, του Αυγούστου Κορτώ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το αναγνωστικό κοινό, αγάπησε και «αγκάλιασε» την ιστορία της Κατερίνας, μητέρα του συγγραφέα, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφορησε, τον Αύγουστο του 2013.

Καθώς λοιπόν το βιβλίο ανατυπώνεται για ακόμα μια φορά, το in.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε ένα αντίτυπο, συπληρώνοντας τη φόρμα και συμμετέχοντας στο διαγωνισμό. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Περιγραφή
Η ιστορία μου αρχίζει από το τέλος – το δικό της και το δικό μου. Έτσι ξεκινά Το Βιβλίο της Κατερίνας, μιας γυναίκας που πάλεψε μια ζωή με την ψυχική αρρώστια, και που, αν νικήθηκε, έζησε και μεγαλούργησε ταπεινά χάρη στην αγάπη. Μια οικογενειακή σάγκα γεμάτη ζοφερά μυστικά και θανάσιμες ενοχές, ένα βιβλίο μυστηρίου γύρω από έναν αδιανόητο φόνο και τα δυο του θύματα, και μια κατάδυση σε μια ψυχή που συγκλονίζει με το φως και το σκοτάδι της.

Μας λέει η Κατερίνα:

Αυτό το βιβλίο δεν έχει σκοπό να πληγώσει κανέναν, εκτός απ’ αυτούς που θα το διαβάσουν.
Αυτό το βιβλίο, θα πουν, είναι γεμάτο ψέματα. κακοήθειες, ανακρίβειες, παραχάραξη της οικογενειακής μας ιστορίας από ένα μυαλό χολωμένο κι άρρωστο, που γυρεύει εκδίκηση
για τον θάνατο που μόνο του επέλεξε. Ωστόσο εμένα αυτή είναι η αλήθεια μου, κι από κει και πέρα, ο καθείς ας διαλέξει τη λήθη που του ταιριάζει, που τον ανακουφίζει. έτσι είναι αν έτσι νομίζουνε.
Αυτό το βιβλίο με διαλύει.
Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να με διαλύσει, να με κάνει κομμάτια. Μέσα στα κομμάτια μου είμαι. Κι όποιος την ακούσει δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο έχει μεταφερθεί και στο θεατρικό σανίδι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Στο ρόλο της Κατερίνας, η Λένα Παπαληγούρα.

Όροι και προϋποθέσεις

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη: Ακαδημίας 65, Αθήνα, τηλέφωνο 210.38.11.850, e-mail bookstore@patakis.gr
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 4/12/2015.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024