Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός- Βάλουρ 35-32: «Θηρίο» ο Θρύλος, λύγισε στα πέναλτι

Ολυμπιακός- Βάλουρ 35-32: «Θηρίο» ο Θρύλος, λύγισε στα πέναλτι

Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφτασε να προηγείται με 7 γκολ, νίκησε με 31-27, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι με τον Σάββα και έχασε το ευρωπαϊκό τρόπαιο

Ο Ολυμπιακός ήταν συγκλονιστικός και ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του τελικού με την Βάλουρ. Νίκησε με 31-27 στην κανονική διάρκεια (ισοφαρίζοντας την διαφορά του πρώτου τελικού) αλλά έχασε στα πέναλτι (5-4) την ευρωπαϊκή κούπα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μέχρι και με 7 γκολ διαφορά, όμως στο τέλος το παιχνίδι έληξε με 31-27, με συνέπεια να πάει στα πέναλτι. Εκεί ευστόχησαν όλοι οι παίκτες, εκτός από τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, τον Σάββα Σάββα, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο και καθοριστικό όπως αποδείχτηκε πέναλτι.

Παρά την άστοχη εκτέλεση, ο Σάββας σημείωσε 10 γκολ, όντας και ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Σλίσκοβιτς που πέτυχε 8 γκολ.

Περίπου 7.000 κόσμος βρέθηκε στο ΣΕΦ και δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα, κάνοντας ότι μπορούσε για να σπρώξει την ομάδα, έχοντας φοβερή παρουσία σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Εκρηκτική ήταν η εκκίνηση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, με τους ερυθρόλευκους να αξιοποιούν στο έπακρο τη στήριξη του κόσμου τους και να παίρνουν προβάδισμα τεσσάρων γκολ μόλις στο 9ο λεπτό (6-2). Ο Σάββας Σάββας είχει πρωταγωνιστικό ρόλο για τους Πειραιώτες στο πρώτο μέρος, με τον Έλληνα ίντερ να σκοράρει πέντε φορές μετά από 25 λεπτά αγώνα (14-10).

Η Βάλουρ σταδιακά ισορρόπησε τον ρυθμό του αγώνα, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της τον Ίσακ Γκούσταβσον, που έκλεισε το πρώτο μέρος με 3 γκολ σε ισάριθμα σουτ.

Οι Ισλανδοί κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του αγώνα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε προβάδισμα πέντε τερμάτων (16-11). Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο μέρος, με τη Βάλουρ να σημείωνει το πρώτο γκολ μετά την επανέναρξη.

Οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν τη μπάλα, ακόμα και σε κλειστους χώρους, την ώρα που οι Ισλανδοί αδυνατούσαν να βρουν λύσεις μπροστά από την εστία. Ο Σλίσκοβιτς έκανε το 22-15 και έδωσε «αέρα» επτά τερμάτων στους ερυθρόλευκους στο 9ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Τα δύο γκολ του Σάββα στο 13ο λεπτό έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με διαφορά οκτώ γκολ. (24-16, 43′). Οι γηπεδούχοι έπαιξαι εξαιρετικά την άμυνα και ο Κοτανίδης έδινε ρεσιτάλ κάτω από την εστία.

Οι Ισλανδοί ανέβασαν τον ρυθμό τους στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και άσκησαν έντονη πίεση στον Ολυμπιακό, με το γκολ του Δόμπρη να δίνει ανάσα στους Πειραιώτες (27-22, 50′). Ο Σάββας με δύο μεγάλα γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά, έστειλε τη διαφορά στα πέντε γκολ.

Ο Γκίσλασον μείωσε στα τέσσερα γκολ και διαμόρφωσε σκορ παράτασης με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος. Ο Πασσιάς πέτυχε ένα τεράστιο γκολ στο τελευταία λεπτό, ωστόσο η Βάλουρ είχε απάντηση στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα, με τον τελικό να οδηγείται στα πέναλτι. Ο Σάββας αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και η Βάλουρ στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης.

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024