Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πληροφορίες για παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: Πληροφορίες για παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης

Όπως μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο Ροντ Ροζενστάιν υπέβαλε την παραίτησή του προφορικά στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε τις πληροφορίες ως «ανακριβείς και λανθασμένες»

Σύγχυση επικρατεί στις ΗΠΑ μετά από πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ροντ Ροζενστάιν, υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του.

Όπως μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios που επικαλείται «πηγή με άμεση γνώση» του θέματος, ο Ροντ Ροζενστάιν υπέβαλε την παραίτησή του προφορικά στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, πριν τον απολύσει από τη θέση του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε τις πληροφορίες ως «ανακριβείς και λανθασμένες», τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να τον απολύσει.

Το MSBNC και το CNN ανέφεραν από την πλευρά τους ότι ο Ροζενστάιν κλήθηκε για συνάντηση στο Λευκό Οίκο.

Ο Ροζενστάιν κατέχει μέχρι και σήμερα θέση-κλειδί, δεδομένου ότι επιβλέπει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την τυχόν αθέμιτη σύμπραξη του επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα.

Την Παρασκευή, η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι ο Ροζενστάιν πρότεινε να ηχογραφήσουν κρυφά τον Τραμπ και μέλη της κυβέρνησης να επικαλεστούν στη συνέχεια ένα άρθρο του συντάγματος για να τον απομακρύνουν από το αξίωμά του ως ανίκανο.

Σε δηλώσεις του, το Σάββατο, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «επίμονη δυσωδία» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και στο FBI, την οποία θα «ξεφορτωθεί», μετά από σειρά αναφορών ότι κυβερνητικοί υπάλληλοι επιχειρούν να υποσκάψουν την πολιτική του Λευκού Οίκου.

«Έχουμε εξαιρετικούς ανθρώπους στο υπουργείο Δικαιοσύνης… Αλλά έχουμε και πραγματικά κακούς. Βλέπετε τι συμβαίνει στο FBI. Όλοι τους έφυγαν» δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας σε υποστηρικτές του σε συγκέντρωση για τη στήριξη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου Γερουσιαστή, Τζος Χάουλει. «Αλλά υπάρχει μια επίμονη δυσωδία και εμείς θα την ξεφορτωθούμε και αυτή».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024