Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ

Η Ρωσία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ να περιορίσει τις δραστηριότητες των τραπεζών της, ως κήρυξη οικονομικού πολέμου.

Για τις προαναγγελθείσες αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας συζήτησε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, κρίνοντάς τις παράνομες.

«Συζητήθηκε το θέμα των ενδεχόμενων νέων μη φιλικών κινήσεων εκ μέρους της Ουάσιγκτον υπό την μορφή των εμπορικών περιορισμών» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι «υπογραμμίστηκε η παρανομία παρόμοιων ενεργειών από την άποψη του διεθνούς δικαίου».

Η Ρωσία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ να περιορίσει τις δραστηριότητες των τραπεζών της, ως κήρυξη οικονομικού πολέμου.

Η προειδοποίηση, από τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντικατοπτρίζει τους φόβους της Ρωσίας σχετικά με τον αντίκτυπο των νέων περιορισμών στην οικονομία της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του ρουβλίου που έχασε σχεδόν έξι τοις εκατό της αξίας του αυτή την εβδομάδα στον απόηχο των κυρώσεων.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα λάβει οικονομικά, πολιτικά ή άλλα μέτρα ως αντίποινα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν η Ουάσιγκτον βάλει στόχο να πλήξει τις ρωσικές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη οι ΗΠΑ προανήγγειλαν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, καθώς η Ουάσιγκτον διαπίστωσε πως η ρωσική κυβέρνηση έκανε χρήση του νευροτοξικού παράγοντα Novichok στην επίθεση εναντίον των δύο Ρώσων.

Ωστόσο οι κυρώσεις αναμένεται να εφαρμοστούν στις 22 Αυγούστου.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024