Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολακισμοί και καρτερισμοί

Πολακισμοί και καρτερισμοί

Οι δηλώσεις και η εν γένει συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στην τραγωδία ήταν απαράδεκτη. Αντί μιας ειλικρινούς μεταμέλειας επιτίθενται κατά πάντων. Θα τους κρίνει ο λαός και η κοινωνία

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να χαρακτηρίσει κάποιος τον κατήφορο που έχει πάρει αυτή η κυβέρνηση. Η φωτιά στο Μάτι και ο θάνατος 90 ανθρώπων έβγαλε τα χειρότερα ένστικτά τους, τους «αποκάλυψε» στα μάτια του ελληνικού λαού.

Καλές είναι οι αριστερές ευαισθησίες, η… κοινωνική πολιτική, τα ψέματα και η παραπλάνηση, όμως, όλα αυτά ωχριούν μπροστά στη θλιβερή εικόνα που παρουσίασαν εδώ και 15 ημέρες.

«Ιδιοι είναι, απλά δεν τους είχατε καταλάβει», λένε κάποιοι που δεν πείθονται με τις αγαθές προθέσεις ή ότι είναι πιεσμένοι γι’ αυτό κάνουν λάθη.

Όμως, ποιον τίτλο μπορεί να βάλει κανείς σε δηλώσεις ντροπή που γίνονται όλο και πιο συχνά, κι ενώ ακόμη δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει η τραγική λίστα θανάτου από τις πυρκαγιές.

Ο Πολάκης είναι απλά… ο Πολάκης. Τζάμπα μάγκας από τα βουνά που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση σαν τον φύλακα ενός σπιτιού που γαυγίζει σε αθώους και ενόχους. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από έναν πολιτικό ο οποίος έχει ακόμη στη σελίδα του το βροντερό «όχι», όταν έχει υπογράψει… στα τέσσερα τόσα απάνθρωπα μέτρα.

Αλλά τον ξεπερνά η δήλωσή του ότι θόλωσε ή μαύρισε η καλή εικόνα του κρατικού μηχανισμού, επειδή απλά… πέθαναν 90 άνθρωποι. Η ιστορία και η κοινή γνώμη θα τον κρίνουν.

Όμως, οι… Πολακισμοί στην κυβέρνηση πολλαπλασιάζονται. Ο Θανάσης Καρτερός ή… φύλακας των σοβιετικών ιδεών που βάλλονται από τον καπιταλισμό, έχει αναλάβει τον χωροφύλακα των μέσων ενημέρωσης. Τολμάς να γράψεις κάτι; Ερχεται ο κυρ Θανάσης και σε βάζει στη θέση του.

Τολμάς να τους ασκήσεις κριτική; Σου γράφει ένα άρθρο για να αποδείξει πόσο αριστερός είναι αυτός και πόσο ακροδεξιός εσύ;

Κάνεις το λάθος να ασκήσεις κριτική στον λαοπρόβλητο; Να ’σου ο σωματοφύλακας της αριστερής ψυχής του ΣΥΡΙΖΑ να σε… σοΔΟΜήσει, όπως αρέσκεται κι αυτός να λέει.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Πολακισμοί και οι Καρτερισμοί είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή του Τσίπρα βεβαίως.

Δηλώσεις τύπου «φταίνε οι νεκροί γιατί είχαν αυθαίρετα», ή ότι «ψάχνω αλλά δεν βρίσκω λάθη», δείχνουν ότι όλα όσα λέγονται είναι κατόπιν σχεδίου. Δεν «ξέφυγαν» από τη γραμμή, απλά στελέχη της κυβέρνησης υιοθετούν τους πολακισμούς και τους καρτερισμούς για να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους.

Η μετάθεση της συζήτησης σε άλλα ζητήματα, στα αυθαίρετα, στις ευθύνες αστυνομικών και πυροσβεστών ή ακόμη και των μέσων ενημέρωσης γιατί αποτύπωσαν το μέγεθος της τραγωδίας, είναι μια στοχευμένη επιχείρηση που εκπορεύεται από το Μαξίμου.

Ο,τι κι αν κάνουν, όμως, σε όσους κι αν επιτεθούν, όπως κι αν συμπεριφέρονται, η αλήθεια είναι μία: Όπως κάθε κόμμα που θα ήταν κυβέρνηση, έχει ευθύνες που δεν τις ανέλαβε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έκαναν το τραγικό λάθος επειδή δεν τους άφησε η αλαζονεία να δουν την πραγματικότητα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι η εθνική τραγωδία που μας βρήκε είναι αποτέλεσμα και ανθρωπίνων λαθών, ανεπάρκειας, διαχειριστικής ανικανότητας.

Οποια κι αν ήταν η κυβέρνηση το ίδιο θα λέγαμε, ας το καταλάβουν. Κι ας θυμηθούν ένα παλιό σύνθημα των δρόμων της οργής: «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει».

Αν όχι εκδίκηση, τουλάχιστον μια ειλικρινή μεταμέλεια, μια συγγνώμη χωρίς αστερίσκους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024