Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εμφύλιος» Ζάεφ - Ιβάνοφ για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Εμφύλιος» Ζάεφ – Ιβάνοφ για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Κόκκινο» χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο στην ΠΓΔΜ μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα της γειτονικής χώρας

Σε τροχιά ανοιχτής σύγκρουσης κινούνται οι σχέσεις κυβέρνησης και Προεδρίας της Δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ, με αφορμή τη συμφωνία με την Ελλάδα για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο» μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όλα αυτά τη στιγμή που η συμφωνία ψηφίζεται στη βουλή των Σκοπίων από την ολομέλεια.

Η κόντρα μετράει αλλεπάλληλα επεισόδια μεταξύ του Ζάεφ και του Ιβάνοφ με αποκορύφωμα τον «διωγμό» του πρωθυπουργού από το Προεδρικό Μέγαρο τη μέρα που είχε πάει να τον ενημερώσει για τη συμφωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Χθες, Τρίτη, ο Ζόραν Ζάεφ σε τηλεοπτική συνέντευξη του, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, θέτοντας ακόμα και θέμα πρότασης αποπομπής του σε περίπτωση που εκείνος δεν υπογράψει τη συμφωνία.

Η απάντηση του Ιβάνοφ ήταν άμεση καλώντας τον πρωθυπουργό να «ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία αποπομπής του», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η θέση του για τη συμφωνία παραμένει σταθερή.

«Ζητώ από τον Ζάεφ, με την ίδια πλειοψηφία των 2/3 που είναι αναγκαία για την αλλαγή του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία για τον προσδιορισμό της ευθύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή στη διαδικασία της πρότασης μομφής», ανέφερε με επιστολή του στα ΜΜΕ ο Ιβάνοφ.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, σε διάγγελμα του τον λαό των Σκοπίων είχε διευκρινίσει πως δεν θα υπογράψει τη συμφωνία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024