Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγχαρητήρια Τσούνη σε Ολυμπιακό για το «American Space Piraeus Pop-Up στο Στάδιο Καραϊσκάκης»

Συγχαρητήρια Τσούνη σε Ολυμπιακό για το «American Space Piraeus Pop-Up στο Στάδιο Καραϊσκάκης»

Ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενθουσιασμένες για την προώθηση της εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού στην έδρα των «ερυθρολεύκων».

Την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το πρόγραμμα «American Space Piraeus Pop-Up στο Στάδιο Καραϊσκάκης» που υλοποιείται σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά και την πρεσβεία των ΗΠΑ, εξήρε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.

Ο κ. Τσούνης τόνισε ότι νιώθει υπερήφανος που παραβρέθηκε στα εγκαίνια αυτής της πρωτοβουλίας, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενθουσιασμένες που η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δίνει την ευκαιρία για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές στους νέους του Πειραιά και προωθεί την εκπαίδευση μέσω του αθλητισμού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου χώρου στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είχε τονίσει ότι η δύναμη του αθλητισμού γίνεται πλατφόρμα για την προώθηση της ενότητας, της φιλίας και της ένταξης.

«Η διμερής σχέση ΗΠΑ –Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών» πρόσθεσε ο κ. Τσούνης.

Εκπαίδευση, πολιτισμός και αθλητική διπλωματία

Στο «American Space Piraeus Pop-Up» του σταδίου «Καραϊσκάκης» ο κόσμος του Ολυμπιακού θα έχει τη δυνατότητα να βρει βιβλία, περιοδικά, δωρεάν WI-FI, πρόσβαση σε υπολογιστές και επιπλέον θα μπορεί να παρακολουθεί διάφορους αγώνες από την Αμερική και την Ελλάδα, μέχρι την ώρα έναρξης των αγώνων του Ολυμπιακού.

Επιπλέον στο νέο αυτό χώρο οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι θα μπορούν να βρουν πληροφορίες αναφορικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, σε έναν χώρο μέσα από τον οποίο θα προωθείται η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και η αθλητική διπλωματία.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε όλοι μαζί σήμερα εδώ, στο Στάδιο Καραϊσκάκη και στην Αμερικάνικη γωνιά που φτιάχνουμε και σύντομα θα ξεκινήσει. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ σωστή ενέργεια όσον αφορά για τα παιδιά του Πειραιά, τα Ελληνόπουλα, τα οποία θα μπορούν να έρχονται εδώ όπου θα υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, ο οποίος θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των παιδιών για τα σπορ και την ευγενή άμιλλα» υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στα εγκαίνια του χώρου.

«Εμείς θα είμαστε δίπλα τους να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, να στηρίξουμε αυτό που θέλει να κάνει η αμερικάνικη πρεσβεία μαζί μας εδώ στο στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης” και στο Δήμο Πειραιά, όπου ξεκίνησε το ίδιο και πριν δύο ημέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Είμαστε εδώ για να το στηρίξουμε και πολύ σύντομα θα δούμε ότι τα αποτελέσματα απ’ αυτήν την προσπάθεια θα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, για να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024