Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρετός» διαβουλεύσεων Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Ν. Υόρκη

«Πυρετός» διαβουλεύσεων Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στη Ν. Υόρκη

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κύκλο επαφών που θα κρίνει και το μέλλον των διαπραγματεύσεων

Συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, οι διαπραγματεύσεις, στη Νέα Υόρκη, των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ αντίστοιχα, για το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος.

Χθες, οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ συναντήθηκαν παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, συνεδρίασαν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις τους σε Βιέννη και Σούνιο.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο νέος κύκλος συζητήσεων για το ονοματολογικό θα συνεχιστεί σήμερα στις 9:30 το πρωί.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κύκλο επαφών που θα κρίνει και το μέλλον των διαπραγματεύσεων. Αυτό που κρίνεται ουσιαστικά είναι αν μπορούν οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν οριστικά σε ένα όνομα κι αν οι Σκοπιανοί είναι σε θέση να περάσουν τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται και τις οποίες η ελληνική πλευρά θεωρεί απαραίτητες προκειμένου να μη ναυαγήσουν οι συζητήσεις.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζαεφ δήλωσε πως «είμαστε κοντά στη λύση», τονίζοντας ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα της χώρας».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, σε τηλεμαχία που είχε στα Σκόπια με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι «δεν είχαμε καλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 25 χρόνια, ούτε θα έχουμε καλύτερη ευκαιρία την επόμενη περίοδο». «Αν χάσουμε την ευκαιρία, τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι πιο δύσκολη η διαπραγμάτευση και θα έχει ακόμα μικρότερες πιθανότητες λύσης» προειδοποίησε.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024