Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κονγκό: Πιθανή εξάπλωση του ιού Έμπολα στην Κινσάσα και γειτονικές χώρες

Κονγκό: Πιθανή εξάπλωση του ιού Έμπολα στην Κινσάσα και γειτονικές χώρες

Τρεις ασθενείς δραπέτευσαν από την καραντίνα, οι δύο πέθαναν, ο τρίτος βρέθηκε και είναι υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Για την πιθανότητα να επεκταθεί το ξέσπασμα του ιού Έμπολα πέραν της επαρχίας του Ισημερινού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην πρωτεύουσα της χώρας Κινσάσα και σε γειτονικές χώρες, προειδοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Πίτερ Σάλαμα.

«Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μας προκαλούν ανησυχία ότι υπάρχει πιθανότητα το ξέσπασμα να επεκταθεί. Πρώτος είναι το γεγονός ότι εμπλέκεται μια πόλη, η Μπαντάκα, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Ισημερινού (…). Δεύτερος, το γεγονός ότι η πόλη αυτή βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Κονγκό και τους παραποτάμους του, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το ξέσπασμα αυτό μπορεί τελικά να επεκταθεί στην Κινσάσα και τις γύρω χώρες, όπως η Δημοκρατία του Κονγκό και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία», σημείωσε ο Σάλαμα σε ενημέρωση που έκανε για το πρόσφατο ξέσπασμα του Έμπολα κατά την 71η Συνέλευση του ΠΟΥ.

Ο Σάλαμα επισήμανε επίσης ότι 58 κρούσματα του ιού Έμπολα, εκ των οποίων 28 επιβεβαιωμένα, 21 πιθανά και 9 ύποπτα, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη ΛΔ Κονγκό. Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται σε 27.

Την ίδια ώρα η οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις ασθενείς δραπέτευσαν από την καραντίνα που τους είχαν θέσει στην πόλη Μπαντάκα στις όχθες του ποταμού Κονγκό και ότι οι δύο από αυτούς πέθαναν.

«Ο τρίτος ασθενής βρέθηκε ζωντανός και τέθηκε υπό παρακολούθηση από την αποστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη αυτή και τον ΠΟΥ», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής των ΓΧΣ στην Μπαντάκα Χένρι Γκρέι.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024