Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ευκαιρία που χάσαμε

Η ευκαιρία που χάσαμε

Περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας καταλαβαίνει κανείς την παρακμή της ελληνικής πρωτεύουσας

Οι εθνικής σημασίας γιορτές στήνονται μέσα σε αστραφτερά – επιμελώς κατασκευασμένα σκηνικά. Σημασία όμως έχει τι θα απομείνει μετά…

Ανάμεσα στα ειρωνικά (κυρίως) σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν στην Ελλάδα για τους πριγκιπικούς γάμους της Βρετανίας, ήταν και εκείνο για την απομάκρυνση αστέγων, ζητιάνων κλπ από τους δρόμους που θα περνούσαν οι νεόνυμφοι.

Να υποθέσω πως εμείς αν είχαμε κάποιον εθνικής σημασίας εορτασμό στο κέντρο της Αθήνας θα τους αφήναμε να κοιμούνται ή να βαράνε τις ενέσεις τους στα πεζοδρόμια μπροστά στις κάμερες; Γιατί άλλα θυμάμαι από τους Ολυμπιακούς του 2004.

Τότε, απομακρύναμε εκτός από τους ζητιάνους, τους άστεγους και τους τοξικομανείς και όλα τα αδέσποτα από το κέντρο της πόλης. Οταν οι αγώνες ολοκληρώθηκαν και η βιτρίνα έπαψε να μας ενδιαφέρει, αφήσαμε το υπέροχο σκηνικό να καταρρεύσει: Τα αδέσποτα επανεμφανίστηκαν.

Το κέντρο της Αθήνας αλλά και οι γύρω γειτονιές είναι και πάλι γεμάτα από κακοπαθημένα, υποσιτισμένα και ανεμβολίαστα ζώα. Ο Ελληνας εξακολουθεί να δημιουργεί και άλλα αδέσποτα. Στο πρόβλημα ήρθαν να προστεθούν ακόμα περισσότεροι άστεγοι, ακόμα περισσότεροι τοξικομανείς.

Βλέποντας τώρα τα πλάνα από την πριγκιπική πομπή να διασχίζει τους πανέμορφους δρόμους γύρω από το Κάστρο του Ουίνσδορ, σκέφτηκα πόσες λίγες παρεμβάσεις θα χρειάστηκαν για να ευπρεπιστεί ένα μέρος που ούτως ή άλλως είναι τακτοποιημένο και όμορφο.

Περπατώντας στους δρόμους του θλιβερού κέντρου της Αθήνας καταλαβαίνεις πως σε μία αντίστοιχη εκδήλωση -σε εμάς δεν θα ήταν γάμος, θα μπορούσε όμως να είναι κάτι άλλο-  θα έπρεπε όχι απλώς να απομακρύνουμε μερικούς ζητιάνους και μερικές δεκάδες σκυλιά και γατιά, αλλά να αλλάξουμε… πόλη. Η παρακμή φωνάζει γύρω μας.

Παρεμπιπτόντως, τις προάλλες βρέθηκα μπροστά σε μια απερίγραπτη εικόνα: Ένα αυτοκίνητο χτύπησε μια γάτα και έφυγε (σιγά να μην έμενε) αφήνοντάς την αιμόφυρτη μέσα στο δρόμο.

Μια κοπέλα την πλησίασε και προσπαθούσε να δει αν έχει σφυγμό και να τη βοηθήσει. Υπάρχουν ακόμα τέτοια άνθρωποι σε αυτή την πόλη!

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024