Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της μπαρόκ όπερας «Η βασίλισσα των ξωτικών»

ΕΛΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της μπαρόκ όπερας «Η βασίλισσα των ξωτικών»

Στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 η πρεμιέρα της όπερας «Η βασίλισσα των ξωτικών» του άγγλου συνθέτη Χένρυ Πέρσελ, σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη/bijoux de kant, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπέροχες μπαρόκ μελωδίες, αγγλική ποίηση, Αρκαδία, μπούλες και ξωτικά συναντήθηκαν απρόσμενα στον ίδιο χρόνο, δημιουργώντας μια πραγματικά παραμυθένια, ονειρική και ατμοσφαιρική παράσταση, εμπνευσμένη από το έθιμο «Γενίτσαροι και μπούλες», το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο την περίοδο της Αποκριάς στη Νάουσα της Ημαθίας. Ένα μαγευτικό εικαστικό σύμπαν με παλαιούς ήχους και νέα ενδύματα.

Στη νέα αυτή μεγάλη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ δεν αξιοποιείται το πλήρες ποιητικό και μουσικό κείμενο, αλλά μέρος των τραγουδιών από το πρωτότυπο έργο του Χένρυ Πέρσελ, που παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η δράση μεταφέρεται στα δάση της Αρκαδίας, ενώ πρωταγωνιστές είναι δύο ερωτευμένοι νέοι, η Δάφνη και ο Απόλλωνας. Μαζί θα χαθούν μια νύχτα στο δάσος, όπου θα παρασυρθούν σε μυστηριακές τελετουργίες, προκειμένου να οδηγηθούν τελικά σε μεγαλειώδη ένωση.

Ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Μάρκελλος Χρυσικόπουλος διηύθυνε με ζωντάνια το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra, ενώ ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης και η ομάδα bijoux de kant δημιούργησαν ένα ανατρεπτικό, εικαστικό παραμύθι, που μετέφερε τους θεατές στην Αρκαδία των ανεκπλήρωτων επιθυμιών.

Τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Σκουρλέτη πολύχρωμα και άκρως εντυπωσιακά, ενώ το βασικό μέρος του σκηνικού είναι ένα δάσος και μια λίμνη στο κέντρο της σκηνής.

Εξαιρετική η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα στο ρόλο της Δάφνης. Εξίσου εξαιρετικές ερμηνείες έδωσαν οι Νίκος Σπανός, Φανή Αντωνέλου, Χάρης Ανδριανός και Γιάννης Καλύβας. Εκφραστικός στο ρόλο του Απόλλωνα, ο χορευτής Τάσος Καραχάλιος.

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μεταμορφώθηκε σε μπούλες με πολύχρωμες φορεσιές, γιορντάνια και στολίδια, απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.

Οι επόμενες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4, 5, 6, 11 και 12 Μαΐου 2018.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024