Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποβατική άσκηση απέναντι από τη Χίο ετοιμάζει η Τουρκία

Αποβατική άσκηση απέναντι από τη Χίο ετοιμάζει η Τουρκία

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Άγκυρα επιλέγει να κάνει μία άσκηση που έχει ως κύριο στόχο τις αποβατικές ενέργειες στο συγκεκριμένο σημείο, τη στιγμή που αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο

Ολόκληρη σχεδόν την χερσόνησο του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο και μια ανάσα στις Οινούσσες, δεσμεύει η Τουρκία προκειμένου να διεξάγει στρατιωτική αποβατική άσκηση, σε μια προσπάθεια να δείξει την ετοιμότητα και την εγρήγορση στην οποία βρίσκονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία δεσμεύει αυτή την περιοχή προκειμένου να διεξάγει την άσκηση «Efes» από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου, η οποία είναι ετήσια και έχουν κληθεί ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Άγκυρα επιλέγει να κάνει μία άσκηση που έχει ως κύριο στόχο τις αποβατικές ενέργειες στο συγκεκριμένο σημείο, τη στιγμή που αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Για την εν λόγω άσκηση, η Τουρκία έχει εκδώσει τις εξής NOTAM: B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18.

Παράλληλα, η τουρκική προκλητικότητα συνεχίστηκε, καθώς τη σκυτάλη πήρε χθες, Τρίτη, ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.

Αφού πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στον ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να μιλήσει, μεταξύ άλλων θεμάτων, και για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Κατηγορώντας εμμέσως την Ελλάδα και την Κύπρο ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να το ανεχθεί.

Μάλιστα, δηλώνοντας πως η Τουρκία επιθυμεί το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, ουσιαστικά επιρρίπτει την ευθύνη για την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024